Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Kto si vo veľkonočnú nedeľu našiel cestu na Pasienky, tak si určite užil konfrontáciu Interu s Komárnom. Núdza o body rozhodne nebola, pozerať sa dalo aj na kvalitné individuálne výkony a navyše duel vyvrcholil výbornou koncovkou. „Žlto-čierni“ v nej dali 20 bodov a napokon pretlačili „diablov“.

Domáci kouč zamiešal základnou zostavou po sérii troch prehier za sebou a tento taktický ťah mu vyšiel na jednotku. Po nevydarenej zastávke v Prievidzi to bol v podaní bratislavského celku oveľa koncentrovanejší výkon, ktorý sa ukázal aj na konečnom výsledku. „Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, pretože sme to chceli. Samozrejme, boli tam nejaké veci, ktoré môžu byť ešte lepšie. Bolo ich však oveľa menej, ako tomu bolo v predchádzajúcich stretnutiach. V útoku sme využili všetko, čo sme chceli. Obrana môže byť lepšia, ale v závere stretnutia, keď sme prehrávali štyri minúty pred koncom o 7 bodov, sme v nej pritvrdili a potom v útoku sme pripravili pripravené trojky. Sme radi za víťazstvo, to nás musí posunúť. Ďakujem ľuďom, ktorí prišli a dúfam, že na play off prídu v čo najväčšom počte,“ neskrýval po zápase pozitíva tréner Interu Danilo Rakočevič.

Komárno však nedarovalo nič zadarmo, na rozdiel od súpera, totiž ešte v závere základnej časti má o čo hrať. Trpezlivo si vyčkalo na svoju šancu, ktorá prišla v štvrtej štvrtine a už to vyzeralo, že by mohlo odchádzať z Pasienkov s dvoma bodmi za víťazstvo. „Veľmi zaujímavý zápas, oba tímy túžili po víťazstve. Rozhodovalo sa v koncovke. Takéto stretnutia nám môžu pomôcť smerom k play off, kde sa tiež bojovať o výhru do poslednej minúty. Musíme to však zvládať lepšie, ako tomu bolo v tomto prípade. Inak to bol z našej strany dobrý výkon. Stále ešte nemám v tejto súťaži odohraných toľko zápasov, čiže vyrovnanosť tohto stretnutia medzi nami a Interom ma prekvapila. Raz mali momentum domáci, potom my, divákom sa to preto muselo páčiť,“ hovoril za hosťujúcu stranu Zach Harvey.

DSC 2005

Štyri minúty pred koncom viedli „diabli“ 81:74, na čo reagovali domáci oddychovým časom. Po ňom prišlo k obratu, ktorý režírovala americká dvojica rozohrávačov Antonio Daye a Daishon Smith. Najmä druhý menovaný nemal problém v kľúčových okamihoch a premenil takmer všetko, čo mal v rukách. Výsledkom bolo 24 bodov za druhý polčas, ale hlavne víťazstvo jeho tímu.

„Rotujeme hráčov, snažíme sa viac zapojiť mladíkov, atď. Aj v Eurolige prichádza k obrovským výkyvom, pretože sa hrá a trénuje, hráči nemôžu udržať takú konštantnosť vo svojich výkonoch. Je to podľa mňa normálne, tréningom sa to môže zlepšovať a eliminovať. Rozhodol podľa mňa tím. Pravda, Smith bol bodovým lídrom, ale ako družstvo sme boli pripravené na tento duel,“ vyjadril sa Rakočevič k bodovým šnúram a koncovke.

DSC 1955

Vicemajster mal šancu takmer do poslednej sekundy, veď 12 sekúnd pred záverom mal Ja'Qualyn Gilbreath dva trestné hody, ale ani jednu šancu nevyužil. Na druhej už mal Daishon Smith presnejšiu mušku a po výsledku 94:89 sa mohol so spoluhráčmi radovať. Komárno si tak skomplikovalo situáciu v súboji o 3. – 5. miesto. „V závere sme urobili niekoľko chýb, súper ich potrestal. Najhoršie sú vždy stratené lopty, lepšie si musíme v tomto smere strážiť loptu vo svojej moci. Do začiatku play off musíme zapracovať ešte na našej defenzíve. Útočne si myslím, že je to v našom podaní fajn,“ myslí si Harvey.

Inter tak výhrou poslal signál pred začiatkom play off, že by aj napriek 7. miestu po základnej časti, mohol byť veľmi nepríjemným súperom. Vo štvrťfinále by s najväčšou pravdepodobnosťou mal naraziť na Prievidzu, ktorá má situáciu vo svojich rukách. „Je to super, ale nesmieme si dovoliť poľaviť. Do začiatku play off sú dva týždne, ideme do toho. Bojujme tak, ako tomu bolo teraz a možné bude všetko,“ dodal na záver kormidelník Interu.

Foto: Lukáš Droppan