Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Len siedma priečka v tabuľke nie je rozhodne to, s čím by bol Inter Bratislava aktuálne spokojný. Po dobrom konci kalendárneho roka, sa v januári „žlto-čiernym“ ešte nepodarilo uspieť. Napraviť situáciu a zlepšiť postavenie sa snaží Antonio Daye. Rozohrávač bratislavského tímu sa postupne vypracoval v zápasoch na bodovú istotu.

Pre absolventa univerzity Coastal Carolina je to prvá profesionálna sezóna, ktorú však odštartoval najskôr na konci augusta v mexickom Correcaminos. „Sezónu som začal v Mexiku, ale môj agent mi povedal viac o možnosti zahrať si tu. Bratislava je veľmi pekné mesto, preto som prišiel. Chcem pomôcť k tomu, aby sme vyhrávali. Veľmi sa mi páči v Interi. Aktuálne nemáme najlepšiu zápasovú bilanciu, ale chceme to určite zlepšiť,“ povedal jasne Daye.

Do Interu prišiel v priebehu októbra nahradiť krajana Braxtona Bertoletta a z pohľadu čísel možno povedať, že tento ťah vedeniu klubu rozhodne vyšiel. „Je to svojím spôsobom aj šťastie, že práve mňa si vybrali počas rozbehnutej sezóny. Som veľmi rád a vďačný, že to vyšlo a som v takejto situácii, hrať pravidelne za Inter. Začiatok nebol pre mňa vôbec jednoduchý, musel som sa dostať do zápasovej kondície, spoznať spoluhráčov, herný systém. Myslím si, že teraz je to už v poriadku, spomína 23-ročný rozohrávač na začiatky v žlto-čiernom drese.

Pozitívnym momentom bol decembrový duel s Komárnom, od tohto momentu stabilizoval Daye svoje výkony a až na januárový zápas v Leviciach, kedy pre zranenie odohral len 6 minút, tak skončil vždy s dvojciferným počtom bodov. Aktuálne má Američan v službách Interu priemer takmer 19 bodov a 5 asistencií na stretnutie.

IMG 0466

„Zmenilo sa to, že som sa zohral a spoznal s celým tímom. Hrá sa mi už ľahšie v útoku, rastie mi sebavedomie na palubovke. Rozhodne bolo potrebné sa tiež adaptovať na európsky basketbal a požiadavky, ktoré na mňa tréner má. Je to dosť odlišné od toho, na čo som bol doteraz zvyknutý. Samozrejme, musím ešte na niektorých veciach popracovať, ako je spomalenie útoku, viesť hru a podobne,“ uviedol Daye na adresu svojich výkonov.

Samotný hráč verí, že ako drvivá väčšina legionárov v Niké SBL, tak aj v jeho prípade sa svojimi výkonmi môže posunúť do kvalitnejšej súťaže a tímu. Z nedávnej minulosti stačí spomenúť Arnasa Beručku, ktorý hrá s Wolves Eurocup, či Ivana Gandia-Rosu, ktorý je súčasťou Európskeho pohára FIBA. „Verím, že táto sezóna mi môže pomôcť k tomu, aby som sa opäť niekam posunul. K tomu je potrebné, aby som podával dobré výkony a darilo sa nám vyhrávať,“ dodal na záver hráč Interu.

Foto: Vladimír Dorňák