Vytlačiť
Kategória: Správy

Branko Maksimović, tréner Interu Bratislava, do svojho kádra získal ďalšiu zaujímavú a mimoriadnu posilu. Vedenie žlto-čiernych sa totiž dohodlo na ročnom kontrakte s Radoslavom Rančíkom.

Mladší z dvojice Rančíkovcov si svoju premiéru v najvyššej slovenskej basketbalovej lige odkrútil v roku 2012, keď si v dvoch zápasoch obliekol dres bratislavského Interu. Potom sa však vrátil späť do Nymburku a jeho miesto v kádri zastúpil jeho starší brat Martin.

Rado Rančík má mimoriadne skúsenosti a právom patrí k jedným z najlepších basketbalistov na Slovensku. Niekoľko rokov strávil u našich západných susedov v Nymburku, s ktorým získal až šesť majstrovských titulov. Okrem toho však pôsobil aj v ďalších zaujímavých kluboch, ako napríklad turecký Galatasaray Istanbul. Rado ďalej hrával aj v ukrajinskom tíme Azovmaš Mariupol, v Taliansku, Francúzsku a jeho začiatky sú spojené s americkou NCAA.  

V roku 2013 bol nakrátko súčasťou nymburkského tímu aj Martin, a tak si mohli bratia zahrať bok po boku. Ten sa ale neskôr vrátil späť do Interu, kam teraz Rado prichádza, a fanúšikovia sa tak môžu tešiť nie na jedného, ale rovno dvoch Rančíkovcov. „Obaja sme veľmi súťaživé typy. Jeden na jedného už spolu dávno nehrávame, lebo párkrát to naozaj vyústilo do problému a nebolo to bohvieaké. Ale špičkoví športovci musia byť súťaživí! My máme v sebe obaja tú dravú energiu a súťaživosť. Nikdy to však nezašlo do extrému, chápali sme to ako súčasť tréningu, boli sme schopní potľapkať sa po pleci a šli sme ďalej. Keď sme spolu hrali zápasy, vždy sme spolu ťahali za jeden koniec povrazu,“ povedal Radoslav Rančík o sebe a svojom bratovi pre oficiálny web Interu Bratislava.

Foto: http://www.basket-nymburk.cz