Vytlačiť
Kategória: Správy

BC Komárno skompletizovalo tím na začiatok sezóny 2023/2024. K družstvu sa pripojil 25-ročný americký pivot Yusuf Mohamed.

Avizované posilnenie podkošového priestoru sa stalo realitou, do Komárna prichádza hráč, ktorý už má skúsenosti s profesionálnym basketbalistom. Mohamed sa po univerzitnej kariére v Amerike presunul pred sezónou 2022/2023 do Severného Macedónska, kde sa dohodol na kontrakte s Cair 2030 Skopje.

Nový tréner „diablov“ Goran Samardžiev tak videl na vlastné oči, ako Mohamed dominoval v tamojšej najvyššej súťaži. V priemer atakoval hranicu 22 bodov (3. najlepší strelec ligy), 10 doskokov (2. miesto), 2 asistencie a 2 zisky. K tomu bol tretím najlepším blokárom a vzhľadom na svoj post aj vysokú úspešnosť streľby (cez 63 percent).

„Komárno som si vybral z dôvodu, že som o Niké SBL počul, že je dobrá a hrajú v nej kvalitní hráči. Teším sa na mojich spoluhráčov a ako si na seba zvykneme, pretože víťazstvá prichádzajú z dobrej atmosféry v kabíne. Dúfam, že sezónu odštartujeme počas tohto víkendu výhrou a pokúsime v takom duchu pokračovať,“ uviedol Mohamed po podpise kontraktu. Debut v komárňanskom drese by mal Mohamed absolvovať v sobotňajšom domácom zápase s Nitrou.

Highlighty novej posily Komárna:

Zdroj: bckomarno.club

Foto: westminstergriffins.com