Vytlačiť
Kategória: Správy

Tesne pred začiatkom hornonitrianskeho derby hlási Prievidzu novú akvizíciu vo svojom tíme, na rozohrávku angažovala 24-ročného Američana Mekhiho Lairyho.

Podobne ako väčšina letných akvizícií Prievidze, tak aj Lairy je v podstate nováčikom v profesionálnom basketbale, ale je v jeho prípade už niečo odohral. Na hornú Nitru totiž prichádza po krátkej zastávke vo fínskej Nokii, kde odštartoval aktuálny ročník. V jednom zápase mal 4 body, 2 doskoky a 2 zisky. V predchádzajúcich 5 rokoch hral za univerzitu Miami, v záverečnom roku mal priemer 17,3 bodu, 3,3 doskoku, 3,9 asistencie a 1,2 zisku na zápas.

Ako uvádza oficiálny klubový web, tak Lairy prišiel vyplniť miesto za Romea Croucha, ktorý sa zranil v Leviciach a vypadol na niekoľko týždňov. O dočasnej náhrad referoval športový riaditeľ Mattihas Laufer: "Rozhodli sme sa využiť túto možnosť a priviesť ďalšieho hráča, aby nám pomohol s rozohrávkou. Našli sme hráča vo Finsku, takže to bolo dôležité kvôli tomu, že bolo jednoduché ho sem rýchlo dostať. Navyše je vo forme a pripravený okamžite nám pomôcť s rotáciou, keďže Romeo bude teraz nejaký čas mimo hru."

Foto: Facebook