Vytlačiť
Kategória: Správy

Voľné miesto pre legionára sa rozhodli zaplniť aj v Komárne. Na post rozohrávača angažovali 25-ročného Američana Ja'Qualyna Gilbreatha.

K vicemajstrovi prichádza ako náhrada za Tyresa Williamsa, ktorý prednedávnom vyzliekol komárňanský dres pre nie práve najpresvedčivejšie výkony. Výhodou pre novú tvár v tíme trénera Miljana Čuroviča je fakt, že už má za sebou skúsenosti s profesionálnym basketbalom.

Gilbreath začínal na americkej univerzite Lubbock Christian, neskôr sa presunul do Kanady na školu Trinity Wester, kde patril k najlepším hráčom tamojšej univerzitnej súťaže. Záverečný rok končil s priemerom takmer 27 bodov, 8 doskokov, 4 asistencií a 3 ziskov na zápas. Profesionálnu kariéru odštartoval pred sezónou 2022/2023 na Cypre, kde sa upísal APOP Paphos. Aj v tejto súťaži ukázal 25-ročný rozohrávač svoje herné kvality, priemerne mal v štatistikách 13,8 bodu, 6,3 doskoku, 4,1 asistencie a 1,3 zisku.

„V prvom rade by som chcel poďakovať Bohu za to, že mi umožnil pokračovať v tom, čo milujem. Obrovská vďaka patrí Komárnu a vedeniu klubu, že si ma vybrali a dávajú mi možnosť byť súčasťou tohto skvelého klubu. Teším sa na spoznávanie hráčov a realizačného tímu. Vyzerajú to byť úžasní ľudia, to je pre mňa dôležité. Moje ciele a očakávania sú také, že chcem Komárnu pomôcť akýmkoľvek spôsobom, ktorý sa odo mňa bude vyžadovať, aby sme vyhrávali a bojovali o najvyššie pozície. Som pripravený a už sa nemôžem dočkať, kedy sa pustím do roboty,“ vyjadril sa Gilbreath po podpise zmluvy.

Highlighty novej posily Komárna:

Zdroj: bckomarno.club

Foto: varsityletters.ca