Vytlačiť
Kategória: Správy

Tak, ako to v rozhovore avizoval člen vedenia klubu Peter Zvara, v našom kádri nastala zmena. V tejto chvíli už môžeme potvrdiť, že súpisku BC Prievidza posilní americký krídelník Kevion Taylor.

Taylor má 24 rokov, meria 196 cm a váži 100 kg. Má už za sebou jednu profesionálnu sezónu v Európe, kde v rámci 2. najvyššej gréckej súťaže priemerne dosahoval na 17 bodov, 6,7 doskoku a 1,7 asistencie na zápas. Veľmi dobré čísla mal aj v predošlých sezónach na univerzite a na prvý pohľad zaujme najmä jeho streľba. Viac už prezradil športový riaditeľ nášho klubu Matthias Haufer: Táto sezóna je zatiaľ výzvou a zažili sme už niekoľko výkonnostných výkyvov, najmä kvôli zraneniam a zdravotným problémom. Zároveň však vidíme, že nie sme ďaleko od lídrov súťaže. Porazili sme Spišskú Novú Ves doma aj vonku, viedli sme aj nad ďalšími tímami, ale nedotiahli sme to do víťazného konca. Je tu preto reálna šanca, že so zdravou zostavou a trochou extra pomoci, môžeme ísť vyššie. A Kevion Taylor môže priniesť tú extra pomoc. Opäť je to hráč, ktorého by sme ešte v lete nemali šancu podpísať. Mal výbornú sezónu 2022/23 v kvalitnej gréckej 2. lige, kde hral za tím Iraklis, ktorý má podobne ako Prievidza bohatú históriu. Až do minulého týždňa bol v tréningovom kempe klubu Texas Legends z NBA G-League, takže by mal byť v solídnej forme. Je to tzv. kombo krídelník, ktorý môže hrať na postoch 3 a 4. Kevion je skvelým strelcom z väčšej vzdialenosti, čo nám pomôže so spacingom na palubovke. Minulú sezónu mal streľbu 56% za 2 body, 43% za 3 body a 79% na čiare trestného hodu, takže je to tiež veľmi efektívny strelec. Prinesie nám tiež potrebnú fyzickosť. Už aj kvôli našim verným fanúšikom musíme urobiť, čo je v našich silách, aby sme posilnili tím a sme presvedčení, že Kevion Taylor prinesie to, čo potrebujeme."

Zlepšenie v ofenzívnej fáze si od príchodu nového hráča sľubuje aj hlavný tréner tímu Saša Jankovič. Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo priniesť Keviona Taylora. Má skúsenosti z 2. gréckej ligy, kde patril medzi streleckých lídrov. Ide o hráča s dobrým basketbalovým IQ a vynikajúcou streľbou za 3 body a práve tam nás doteraz najviac tlačila topánka. Verím, že Kevion rýchlo zapadne do tímu a bude okamžitým prínosom pre mužstvo," povedal hlavný tréner BC.

Taylor by sa mal tento týždeň pripojiť k mužstvu a v sobotu už snáď bude k dispozícii trénerom na domáci zápas proti Leviciam. Príchod novej posily zároveň znamená koniec jedného z doterajších členov kádra, konkrétne Srba Matiju Radoviča, ktorý nenaplnil naše očakávania a rozhodli sme sa ukončiť s ním spoluprácu. „Chcel by som sa Matijovi poďakovať za odvedenú prácu pre náš klub. Prajem mu, aby sa mu v jeho ďalšom pôsobisku darilo viac ako u nás," dodal na záver Saša Jankovič.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: basketblog.gr