Vytlačiť
Kategória: Správy

Handlovčania to s napĺňaním predsezónnych ambícii myslia vážne. Nielenže prinášajú svojim fanúšikom radosť skvelými výkonmi, ale ich súpiska sa v týchto dňoch rozšírila. Podkošový priestor posilní slovenský reprezentačný center Jakub Petráš.

Považskobystrický odchovanec sa vracia na hornú Nitru z najvyššej českej súťaže, kde v ostatných štyroch sezónach obliekal dres Geosanu Kolín. V rámci českej NBL patril k pivotmanskej špičke, čo pravidelne podtrhoval svojimi výkonmi. Postrach českých paluboviek, v drese s číslom 32, sa stal v sezónach 2021/2022 a 2022/2023, druhým najlepšie doskakujúcim hráčom súťaže. Dominanciu v tomto ukazovateli potvrdzoval aj v aktuálnej sezóne. S Kolínom sa síce lúči, no zanecháva v ňom úctyhodné štatistiky. Po trinástich kolách má na svojom konte v priemere 9,9 bodu, 9,8 doskoku a 2 asistencie na zápas. Excelentný výkon podal i v rozlúčkovom zápase 13. kola proti Olomoucku. S dresom svojho posledného zamestnávateľa sa rozlúčil 18-timi bodmi, 16-timi doskokmi a štyrmi asistenciami. 210 cm vysoký center neprichádza do neznámeho prostredia. Dres handlovského Baníka obliekal v sezónach 2018/2019 a 2019/2020. Baníkom prichádza pomôcť vystužiť podkošový priestor, v ktorom sa bude o minúty deliť s Litovcom Balčiunasom a Srbom Todorovičom.

"Do Handlovej sa vraciam po dlhšej dobe. Som vďačný za príležitosť, ktorú som dostal. Dúfam, že prejavenú dôveru vedeniu klubu oplatím tak, ako najlepšie budem vedieť. Pre Handlovú som sa rozhodol z rodinných dôvodov. Mám malého syna a toto je príležitosť nastupovať za kvalitný tím a zároveň sa naplno venovať rodine," vyhlásil tesne po podpise hráčskej zmluvy 29-ročný basketbalista.

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: archív MBK Baník Handlová