Vytlačiť
Kategória: Správy

Pri víťazstve Komárna nad Interom Bratislava sa nedalo nevšimnúť absenciu na súpiske vicemajstra. Vedenie "diablov" prekvapivo oznámilo rozviazanie spolupráce s lídrom svojho tímu, Amitom Ebom. 

24-ročný izraelský rozohrávač bol jednou z ústredných hviezd aktuálneho ročníka najvyššej súťaže, o čom svedčia aj ocenenia pre Peak hráča mesiaca november a Wilson strelec mesiaca november. Ebo mal veľký podiel na aktuálnom umiestnení Komárna v tabuľke a pokojne možno povedať, že patril ku kandidátom na ocenenie pre najužitočnejšieho hráča základnej časti. Vo svojom prvom zahraničnom angažmáne potvrdil povesť talentovaného basketbalistu s veľkým herným potenciálom, v 14 odohraných zápasoch za „diablov“ mal Ebo priemer 22,2 bodu, 4 doskoky, 4,8 asistencie a 1,2 zisku.

"Toto rozhodnutie sa nerodilo najjednoduchšie a je nám nesmierne ľúto, že sme museli pristúpiť k tomuto kroku. Žiaľ, jeden hráč netvorí tím a nám v prvom rade ide o úspech mužstva a klubu. Jednoducho povedané, tímová chémia nefungovala tak, ako by pri mužstve s tými najvyššími ambíciami mala fungovať. Teraz sa musíme sústrediť na nadchádzajúce obdobie a nájsť adekvátnu náhradu na uvoľnený post," vyjadril sa k zmene pre oficiálny klubový web tréner Miljan Čurovič. 

Komárno pokračuje pod taktovkou trénera Miljana Čuroviča v prestavbe kádra. Pred niekoľkými dňami oznámil klub angažovanie hráčov z konkurenčných klubov Niké SBL, konkrétne Michala Dolníka a Sala Nuhuho. Okrem toho sa dohodol na ukončení spolupráce s Yusufom Mohamedom.

Zdroj: bckomarno.club

Foto: Lukáš Droppan