Vytlačiť
Kategória: Správy

Žiaľ, sviatočné obdobie nám neprinieslo len dobré správy. Naša smola so zraneniami nekončí a prichádzame o jedného z lídrov. Pre Romea Croucha sa totiž aktuálna sezóna skončila.

Crouch utrpel zranenia kolena v minulotýždňovom stretnutí proti Nitre. Následné vyšetrenie magnetickou rezonanciou preukázalo roztrhnutý krížny väz. To znamená, že pre Romea sa predčasne končí tento ročník a čaká ho operácia. Tú sa rozhodol absolvovať doma v USA. Náš tím tak dostáva ďalšiu nepríjemnú ranu. Crouch bol platným hráčom na oboch koncoch ihriska a v našom drese mal priemery na úrovni 17.3 bodu, 4.7 doskoku a 4.5 asistencie, k tomu pridával aj 2.3 zisku, čo je štatistika, v ktorej dokonca viedol celú súťaž.

Avšak Romeo patril k našim lídrom nielen na palubovke, ale tiež v kabíne. Jeho celkový prístup počas pôsobenia v Prievidzi oceňuje aj hlavný tréner BC Saša Jankovič. "Chcel by som povedať jedno veľké ĎAKUJEM Romeovi za všetko, čo pre nás túto sezónu stihol spraviť. Je to chalan s obrovským zapálením pre basketbal, čo išiel každý tréning a zápas na 200%. A popri tom po ľudskej stránke výborne zapadol do našej basketbalovej rodiny. Prajem mu čo najrýchlejšie uzdravenie a dvere do BC Prievidza mu budú vždy otvorené," uviedol tréner Jankovič.

Odkaz zanechal aj samotný Romeo Crouch: "Prievidza, ďakujem, že ste si ma túto sezónu vybrali. Mrzí ma, že kvôli zraneniu nebudem môcť sezónu dokončiť. Aj napriek tomu chcem ale všetkým popriať pekné sviatky."

Sobotnú výhru proti Lučencu sme venovali práve Romeovi a veríme, že sa po zranení opäť čo najskôr vráti na basketbalové palubovky. Náš tím zatiaľ musí ďalej bojovať aj oslabený a športový riaditeľ Matthias Haufer momentálne spolu s trénermi pracujú na nájdení náhrady.

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Lukáš Droppan