Vytlačiť
Kategória: Správy

V podstate na deň presne sa opakuje situácia u Spišských Rytierov. Druhý rok po sebe prichádzajú počas sezóny o výraznú tvár nielen svojho tímu, ale aj celej súťaže a dokonca má namierené do rovnakej súťaže. Reprezentant Kanady Abu Kigab opúšťa rady "Novovešťanov", jeho ďalším pôsobiskom by mala byť najvyššia súťaž v Nemecku. 

Pre 25-ročného basketbalistu bolo pôsobenie na Spiši prvou sezónou v Európe a pre Rytierov išlo o jednu z najvýraznejších postáv tímu. Kigab sa svojou hrou a výkonmi zaradil medzi najviditeľnejšie tváre Niké SBL a pokojne môžeme povedať, že ašpiroval aj na ocenenie pre najužitočnejšieho hráča základnej časti. Rovnako sa reprezentantovi Kanady darilo aj v Alpsko-jadranskom pohári, kde so spoluhráčmi bojoval o zopakovanie účasti vo Final Four. Krídelník Spišiakov nastúpil do 17 ligových duelov, priemerne v nich mal 19,4 bodu, 7,3 doskoku, 1,9 asistencie a 1,1 zisku. 

"Ide o veľkú vec, je to skvelá vizitka pre mňa, klub, ale aj pre ligu. Samozrejme, pre náš tím je to aktuálne veľký šok. Abu nebol len jeden z najlepších hráčov nášho tímu, ale aj celej ligy. V tejto chvíli ho bude veľmi ťažko adekvátne nahradiť. Jeho charakter, pracovná etika, nasadenie, energia, všetko robiť naplno, bola proste neuveriteľná. Je mi preto veľmi ľúto, že odchádza, pretože strácame super hráča a chalana. Ľudia budú hovoriť o tom, že je to skvelá vec, ale pozerám sa na to aj zo svojho pohľadu. Celé leto sa snažíme nájsť čo najlepších hráčov v pomere kvalita a cena, ale je to veľmi ťažká úloha. Párkrát sa mi to už podarilo, ako napríklad minulý rok s Isaiahom Washingtonom a teraz Abum Kigabom. V pozícii trénera, ktorý mu pomáhal v zlepšovaní a prispôsobovaní sa na európsky basketbal, je teraz náročné akceptovať súčasnú situáciu. Ideme hľadať náhradu nielen za neho, ale aj za Lopeza," povedal tréner Teo Hojč k aktuálnej situácii. 

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: Katarína Puškášová