Vytlačiť
Kategória: Preview

Prievidza síce nezískala v domácom prostredí Budiš Slovenský pohár a ani Final Four Alpsko-jadranského pohára im nevyšlo podľa predstáv, ale v boji o najdôležitejšiu trofej sezóny si idú sebavedomo za svojim cieľom. Nováčik z Košíc splnil predsezónny cieľ a tiež ma rovnaké plány.

BC Prievidza - KB Košice

Pohľad do kuchyne

Prievidza: Výsledkovo to možno neboli tak jednoznačné víťazstvá, ako sa čakali, ale víťaz základnej časti sa proti Nitre nezapotil. Vo všetkých troch prípadoch kontroloval priebeh na palubovke a bez väčších starostí dokráčal k ďalšiemu boju o medaile. Ako tréner Miljan Čurovič verejne prezentoval, jeho tím potreboval pauzu po náročnom zápasovom programe na doliečenie zranení a poriadny tréningový proces. Zdravotne sa dal tím do poriadku, tréningový proces je v závere a teraz už ostáva len odprezentovať jeho výsledky na ihrisku.

Košice: Košiciam neuškodila v závere základnej časti dlhá zápasová prestávka. Hneď na úvod najvyrovnanejšej štvrťfinálovej série zobrali Leviciam výhodu domáceho prostredia, ktorú potvrdili následne domácim zápasom. Patrioti ešte zvrátili prvý mečbal, ale v štvrtom zápase série Košice rozhodli o svojom postupe. Tím Dražena Brajkoviča sa stal jediným družstvom tejto sezóny, ktorý postúpil z vyraďovacích bojov ako nižšie postavený tím. Predsezónny cieľ bojovať o medailu je splnené, na východe teraz poškulujú po majstrovskom titule.

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Prievidza:

 

Košice:

 

Kto proti komu

Poďme sa zo štatistického pohľadu pozrieť na jednotlivých hráčov základnej päťky. Na ktorej základnej päťke je väčšia ťarcha zodpovednosti? Vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v štvrťfinálových súbojoch. Za menom a priezviskom hráča sú jeho štatistické priemery na zápas.

Prievidza:

 

Košice:

 

Čísla, čísla, čísla

Najlepšia defenzíva v lige prejde vo vyraďovacích bojoch prvou skutočnou skúškou. Košice v žiadnom zo štatistických ukazovateľov výrazne nezaostávajú, preto bude zaujímavé sledovať, ako sa tieto fakty premietnu do samotného priebehu série.

 

Bilancia

Každý v Košiciach bude spomínať na historicky prvé domáce víťazstvo v novej kapitole basketbalu. Ich súperom v 2. kole bola práve Prievidza, ktorú zdolali 68:62. Odvtedy však víťazil v sezóne už iba prievidzský celok, doma po výsledkoch 73:59 a 100:81 a v Angels Aréne vyhral 82:98. Okrem základnej časti sa stretli aj v semifinále Budiš Slovenského pohára, kde baníci vyhrali 89:85.

 

Delegácia rozhodcov na 1. semifinálový zápas

Gabara Boris, Zubák Zdenko, Doušek Tomáš

FOTO: PETER PENIAŠKO