Vytlačiť
Kategória: Preview

Po takmer mesiaci čaká na basketbalistov BK Levickí Patrioti ďalšie stretnutie Alpsko-jadranského pohára, tentoraz vycestujú za Tajfunom Šentjur do Slovinska.

KK Tajfun Šentjur (Slovinsko) - BK Levickí Patrioti

OŠ Hruševec aréna, utorok 25. októbra o 18.00 - štatistický prenos

 

Pohľad do kuchyne:

Šentjur: Slovinský celok nezažíva práve najlepšie časy, v lige zatiaľ čaká na prvé víťazstvo a o nič lepšie na tom nie je ani v Alpsko-jadranskom pohári. Počas minulého týždňa prehral Tajfun s rakúskym Kapfenbergom 71:75 a v domácej lige nestačil na Zlatorog Laško, ktorému podľahol 59:85. Výsledkom bola trénerská výmena, z lavičky sa porúčal Kresimir Bašič, novým kormidelníkom sa stal Jurica Golemac.

Levice: Patrioti cestujú do Slovinska s víťaznou náladou, ako jediný tím Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy zatiaľ nenašiel v súťazných stretnutiach premožiteľa. Veľkým povzbudením pre zverencov trénera Tea Hojča bolo víkendové víťazstvo 93:68 nad úradujúcim majstrom z Prievidze.

 

Kto proti komu: Šentjur sa spolieha aktuálne na pivota Khaliqa Spicera, zastaviť ho bude musieť Reginald Keely s pomocou svojich spoluhráčov. 

 

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na jednotlivých členov základnej päťky. V prehľade vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v doterajších stretnutiach. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas.

KK Tajfun Šentjur:

 

BK Levickí Patrioti:

 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Očakávam ťažký zápas a že budeme hrať tak, ako v doterajších stretnutiach, bez ohľadu na konečný výsledok. Chcel by som dať priestor menej vyťaženým hráčom, aby bola naša rotácia svieža a každý hráč cítil zápasové nasadenie. Vieme, že náš súper zmenil trénera, v tomto smere budú mať extra motiváciu, aby sa ukázali pred novým kormidelníkom. Pamätáme si zápas v Leviciach, ktorý bol tesný. Nečaká nás určite ľahký zápas."

Foto: Lukáš Droppan