Vytlačiť
Kategória: Preview

Levickí Patrioti zakončia účinkovanie v C-skupine Alpsko-jadranského poháru domácim duelom s rakúskym Ece Bulls Kapfenberg, ktorý je zároveň súbojom o prvé miesto v skupine.

BK Levickí Patrioti - Ece Bulls Kapfenberg (Rakúsko)

Športová hala, streda 9. novembra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Richard Sirocký, Martin Fontányi

 

Pohľad do kuchyne:

Levice: Levičania prišli počas týždňa na oboch frontoch o svoju neporaziteľnosť. Po prehre v rakúskom Kapfenbergu (78:91), sa skončila ich séria aj v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige. S cenným víťazstvom odchádzali po sobotňajšom stretnutí hráči Karlovky (76:83). Zverenci trénera Tea Hojča sa teraz môžu revanšovať svojim fanúšikom a zabezpečiť si pred ich zrakmi prvé miesto v C-skupine.

Kapfenberg: Domáca výhra nad Patriotmi bola vítaným impulzom pre "býkov" z Kapfenbergu. Nielenže zastavili čakanie na víťazstvo, ale počas víkendu príjemne šokovali svojich fanúšikov. Dokázali totiž dosť jasne triumfovať na palubovke účastníka Európskeho poháru FIBA Redwell Gunners Oberwart 70:48.

Kto proti komu: Vo víkendovom stretnutí sa za Kapfenberg zaskvel 22 bodmi a 12 bodmi Milan Stegnjaič a podobne ako proti Leviciam, aj tentoraz sa darilo srbskému rozohrávačovič Bogičovi Vujoševičovi.

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na jednotlivých členov základnej päťky. V prehľade vychádzame z najčastejšej zostavy tímu v doterajších stretnutiach. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas.

BK Levickí Patrioti:
ece bulls Kapfenberg:
Povedali pred zápasom:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Po ťažkej prehre musíme zahrať oveľa lepšie a sústrediť sa na naše veci tak, aby sme ich na palubovke predviedli lepšie. Máme náročný program, hráme deväť stretnutí za mesiac, zatiaľ sme nemali týždeň voľna. Nech sa deje čokoľvek, nie je dôvod hľadať ospravedlnenia, sme profesionáli a toto je naša robota. Očakávam reakciu od svojich hráčov."

Igor Josipovič (hráč Levíc):„Prvý zápas sme u nich prehrali. Čaká nás kvalitný súper, ktorý sa opiera o tímovú hru. My musíme hrať dobre a bojovať, hlavne v obrane. V útoku je potrebné si rozdávať loptu. Chceme zvíťaziť a nadviazať na dobré výkony pred náročným programom zápasov."

Foto: Lukáš Droppan