Vytlačiť
Kategória: Preview

Pred sobotňajším posledným kolom základnej časti Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy nás čakajú ešte dohrávky dvoch zápasov. Jedna z 22. a jedna z 31. kola.

MBK SPU Nitra – EUCOS Levickí Patrioti

ŠH Dolnočermánska ul., streda 25.2. od 18:00, dohrávka 22. kola

O tom, kto do play-off nepostúpi už definitívne vieme pred koncom základnej časti. Je to Nitra, ktorá v tejto sezóne zvíťazila len trikrát, a Levice. Tie začali sezónu dobre, no postupne sa dostávali do hernej krízy, a hoci sa o štvrťfinále ešte pokúsili bojovať, neuspeli. Dohrávka z 22. kola bude predposledným zápasom týchto dvoch družstiev v sezóne 2014/2015. Oba tímy sú už však oslabené. Nitru už dávnejšie opustila dvojica kľúčových hráčov Ward – Vido, no a teraz dvaja hráči prestúpili aj z tímu Levických Patriotov. „Po sobotnom zápase na Pasienkoch, ktorý definitívne rozhodol o našej neúčasti v play-off, opustili tím Nemanja Miljković a Luka Igrutinović. Po chorobe sa do zredukovaného kádra vracia Vladimír Klár. V Nitre chceme odohrať dobrý zápas, oba tímy hrajú bez tlaku, tak si môžu zápas poriadne užiť,“ informuje Ladislav Garaj, manažér žlto-zelených

Vo vzájomných zápasoch boli v tejto sezóne lepší Levičania, ktorí Nitru dokázali poraziť vo všetkých troch stretnutiach. V stredajšej dohrávke to však budú Nitrania, ktorí budú mať výhodu domáceho prostredia.  „Mohlo by nám zahrať do karát, že Leviciam odišli dvaja kľúčoví hráči, čo na druhú stranu budú chcieť využiť ostatní hráči a budú chcieť ukázať svoje kvality. Keďže sme v tejto sezóne s Levicami neodohrali práve najlepšie zápasy, tak dúfam, že posledný pokus vyjde tak, ako má. Pomohlo by nám ešte jedno víťazstvo v tejto fáze, pretože každý si pamätá tie posledné zápasy sezóny, a ak sú úspešné, tak sa v lete lepšie pracuje,“ hovorí Juraj Jánošík, hráč Nitry.

Nitra – Levice v sezóne 2014/2015: 74:83 (d), 80:86(v), 75:86 (v)  

BK Iskra Svit - ŠKP Banská Bystrica

Iskra aréna, streda 25.2. od 18:00, dohrávka 31. kola

V 31. kole sa kvôli zlým snehovým podmienkam museli odložiť až tri z piatich zápasov Eurovia SBL. Dva z nich sa odohrali do piatich dní a ten tretí nás čaká túto stredu. Banská Bystrica v ňom privíta basketbalistov Svitu. Oba tímy, spolu s Karlovkou, majú ešte stále šancu na obsadenie piatej pozície pred play-off. V poslednom kole si aj Bystričania, aj Svitania pripísali dva body, keď „policajti“ doma zvíťazili nad Nitrou a Svit zase vo veľmi dôležitom zápase nad Komárnom.

„Zajtra hráme proti silnému Svitu, ktorý potvrdil stúpajúcu formu víťazstvom nad Komárnom. Bude to ťažký zápas. Budeme si musieť dať pozor hlavne na dvojicu hráčov Smajlagić – Jackson, ale, samozrejme, aj na zvyšok tímu, kde je každý hráč schopný skórovať a zobrať na seba zodpovednosť,“ hodnotí svojho stredajšieho súpera banskobystrický asistent trénera, Richard Grznár. Vo Svite nás tak zajtra čaká určite vyrovnaný zápas, v ktorom sa družstvá budú chcieť pobiť o víťazstvo, a čo najlepšie miesto po základnej časti. „Situácia je jasná. Máme dva pokusy na jedno víťazstvo, ktoré nám zaručí piate miesto. Chceme vyhrať už zajtra proti Banskej Bystrici a potvrdiť stúpajúcu formu. Nastúpime kompletní,“ hovorí Ján Drobný, prezident Svitu.

Svit – Banská Bystrica v sezóne 2014/2015: 84:77(d), 76:81 (v),92:70 (v)

 

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK