Vytlačiť
Kategória: Preview

Domáce prostredie je zatiaľ dôležitým faktorom v sérii Komárna s Handlovou. Potvrdí sa tento trend aj v zápase č. 3 medzi týmito dvoma súpermi? 

Niké SBL 2023/2024 - 3. zápas štvrťfinále play off (nedeľa 21. apríla, 17.00 h):

BC Komárno - MBK Baník Handlová

/stav série - 1:1/

Pred zápasom: Ak by sme mali použiť formulku pre túto sériu, tak zatiaľ sú to v podaní oboch tímov výkony ako deň a noc. Komárno nenadviazalo na úspešné počínanie v prvom stretnutí na domácej palubovke, vonku výrazne zaostalo za vlastnými očakávaniami a hlavne predvádzanou hrou, čo sa okamžite prejavilo aj na konečnom výsledku (73:94). Teraz tak je pred "diablami" v podstate najdôležitejší zápas sezóny, keďže sa hrá o postupový mečbal. Spoliehať sa budú na výhodu domáceho prostredia, v ktorom vybojovali väčšinu výhier v tomto ročníku. "Na zápas sa tešíme a sme plní očakávania. Myslím si, že ako tím sme pripravení vrátiť úder a získať víťazstvo na domácej palubovke," uviedol Ja'Qualyn Gilbreath.  

Handlová naproti tomu ukázala tú pozitívnejšiu tvár, ktorú si všetci priali. Na hornej Nitre to bol úspešný večer, pretože k úspechu dokráčali v podstate systémom štart-cieľ. "Do Komárna cestujeme na tretí zápas štvrťfinálovej série. V predošlých dvoch zápoleniach si oba tímy postrážili domáce prostredie. Po prvom stretnutí, ktoré sme nezvládli, sme našli spôsob, ako hrať s Komárnom vyrovnanú partiu, ba dokonca zvíťaziť. V nedeľu musíme začať koncentrovane, s dobrou energiou a nasadením. Zápasy vo vyraďovacej fáze sú veľmi tvrdé a bojuje sa v nich o každý kúsok palubovky. Ja verím, že duel pod košmi Komárna odohráme na hraniciach našich možností," myslí si tréner Nenad Miloševič. "Baníci" tak presunuli zodpovednosť na svojho súpera, spolu s výraznou podporou fanúšikov veria, že z juhu Slovenska budú odchádzať v nedeľu spokojní a v rukách budú mať postupový mečbal. "Do tretieho štvrťfinálového zápasu musíme nastúpiť s rovnakým nasadením, ako v našom poslednom vystúpení. Najdôležitejšie bude nadviazať na kompaktnú obranu, z ktorej sa bude odvíjať naša hra v útoku. Opäť musíme vystupovať ako jeden tím a navzájom si na ihrisku pomáhať. V stredu sa nám podarilo vyrovnať sériu na 1:1 a je iba na nás, či dokážeme preniesť energiu z domácej palubovky pod komárňanské koše. Pred rozskokom budú tentoraz pod tlakom domáci a ja verím, že to dokážeme využiť," dodal Jakub Kádaši. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan