Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Patrioti zvládli bitku o tretie miesto, ako prvý tím dokázali v aktuálnej sezóne zvíťaziť na palubovke Svitu.

Celý priebeh zápasu sa odvíjal od prvej štvrtiny, ktorú Levičania vyhrali celkom jasne 28:18. „Za našou prehrou možno hľadať zlý vstup do zápasu. Levice sa po niekoľkých ľahkých protiútokoch rozohrali, nabrali sebavedomie. My sme naproti tomu začali byť nervózni. Súper sa dostal aj do 15-bodového rozdielu. Celý zápas sme vlastne doťahovali, ale tentoraz sa nám bohužiaľ nepodaril otočiť zápas, ako to bolo napríklad proti Interu,“ vyjadril sa k zápasu krídelník Iskry Saša Jankovič.

Domáci Svit hnala myšlienka na siedmu domácu výhru v sezóne, ale v ďalších štvrtinách sa svojmu súperovi iba približovali. Žiaden zvrat v zápase sa im nepodaril. „Svit je veľmi dobrý tím, hlavne doma. Dokázal zvíťaziť nad všetkými top favoritmi. Vedeli sme, že nás nečaká ľahká skúška. Toto víťazstvo je pre nás obzvlášť cenné, pretože je z palubovky súpera. Mali sme dobrý vstup do stretnutia, kde sme im ukázali, že chceme vyhrať. Hrali sme dobre v obrane počas celého priebehu zápasu a v útoku sme boli pozorní. Nenechali sme ich strieľať za tri body,“ zhodnotil priebeh hosťujúci pivot Igor Josipovič.

Vyššia úspešnosť za dva body, z čiary trestných hodov a obrovský rozdiel v počte doskokov. Tieto faktory rozhodli o dôležitom víťazstve Levičanov. Iskre nepomohol ani príchod novej posily Javiera Gonzaleza. „Chýbalo nám viac sebavedomia, čo nás zdobilo minulé domáce zápasy. Ak minieš veľa trestných hodov a ľahkých podkošových príležitostí, tak kvalitný súper, ako sú Levice to vie využiť. Musím priznať, že úplne zaslúžene vyhrali. Gonzalez mal za sebou iba jeden tréning s tímom. Určite ešte potrebuje nejaký čas na rozohranie sa. Verím, že sa nám pomôže v budúcnosti,“ myslí si Jankovič.

Podtatrancov čaká teraz neľahká séria v Eurovia SBL, až trikrát sa predstavia proti favoritom (Prievidza, Inter, Košice) na palubovke súpera. Čomu sa treba vyvarovať, ak chcú pomýšľať na úspech? „Ak chceme pomýšľať na prekvapenie, tak musíme minimalizovať chyby a hluché momenty na minimum. Ak sa nám to nepodarí, tak kvalitní súperi nás budú určite trestať,“ odpovedal na záver krídelník Svitu. 

Foto: Daniel Faix