Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Lietajúci plyšáci zaplnili nielen palubovku Prievidze, ale najmä tribúny dúfajúc, že sa podarí nadviazať na úspech v Komárne a poskočiť v tabuľke na 6. miesto. Zopakovala sa však koncovka, ktorá Interu umožnila poslať duel do predĺženia a v ňom konečne zvládnuť záver s pre nich úspešným koncom.

Prievidza si išla za ďalším úspechom sebavedomým krokom, ako tomu bolo aj v Komárne. Opäť sa mohla spoľahnúť na prínos základnej päťky a v tretej štvrtine viedla 14-bodovým rozdielom. Dlho si držala komfortné vedenie a vyzeralo to na víťazný večer s charitatívnym podtónom. „Myslím si, že sme hrali dobre, ale nezvládli sme záver. Stratili sme iskru, musíme z toho poučiť, aby sa to nedialo. Vieme, že dokážeme premieňať trestné hody, len nám nepadali,“ hľadal po zápase slová domáci rozohrávač Xavier Rhodes.

Trestné hody boli achillovou pätou pre oba tímy, celkovo zahodili v zápase až 31 takýchto ľahkých možností na zveľadenie skóre. Domácich navyše k tomu trápila streľba za tri body, z 37 pokusov si len 5 našlo cestu do koša. Inter držala v tomto smere nezlomná vôľa, keď ešte aj 2 minúty pred koncom riadneho hracieho času za stavu 66:72 veril, že by z toho mohol byť víťazný večer.

„Pre nás veľmi dôležité víťazstvo. V poslednom čase hráme oveľa lepšie, preto som rád, že takáto výhra prišla na palubovke, kde sa veľmi ťažko hrá. Ukázali sme charakter, bojovali sme, aj keď sa nám nedarilo. Podľa mňa na konci rozhodol náš charakter a tiež skúsenosť našich lídrov. Neviem si vysvetliť tie trestné hody, my s tým máme problém celú sezónu. Na naše šťastie mala rovnaký problém aj Prievidza. Som rád, že sme na konci my naše trestné hody dali,“ uviedol rozohrávač Interu Goran Bulatovič.

pd inter navratka 2

Apropo, hrajúci asistent trénera opäť raz ukázal, že rozhodne nepatrí do starého železa a svojimi skúsenosťami doviedol „žlto-čiernych“ k úspechu. V záverečných minútach dokonca išiel cez bolesť, keď schytal tvrdý úder do oblasti rebier. Z čiary trestných hodov ukázal rutinérstvo, ako jediný mal v stretnutí 100-percentnú bilanciu v tejto štatistike.

„Keď mám povedať pravdu, tak som nečakal, že tak veľa budem hrať. Vždy sa snažím pomôcť tímu ako najlepšie viem. Máme veľa mladých hráčov, tak sa ich vždy snažím usmerňovať, aby robili dobré rozhodnutia, hlavne v ťažkých zápasoch. Pre tím a úspech urobím všetko. Niekedy sa aj niečo nepodarí, ale teraz som trafil niektoré strely a som rád, že to pomohlo k víťazstvu,“ pokračoval „Buli“.

pd inter navratka 3

Domáci to stále mohli získať na svoju stranu, ale v závere predĺženia im citeľne chýbali vysokí hráči – Kevion Taylor, Lukas Milner a Samuel Kincel. Napokon mali posledný útok, ktorý mohol rozhodnúť o všetkom, ale Radoslav Teličák sa nestal hrdinom. „V predĺžení sme hrali dobre, ale nedopadlo to podľa našich predstáv. Musíme nájsť spôsob, ako si udržať konštantnú energiu počas všetkých 4 štvrtín,“ vyhlásil Rhodes.

Hosťom sa triumfom podarilo nielen uhájiť 6. miesto, ale zároveň získať len druhý úspech u súperov v tomto ročníku. Po sérii nie úplne ideálne zvládnutých záverov – s Levicami, Handlovou, Komárnom, takéto niečo potrebovali. „Veľmi dôležitá výhra. Dokázali sme, že môžeme aj vonku vyhrávať ťažké zápasy. Dúfam, že teraz budeme pokračovať v dobrých výkonoch a v ďalších stretnutiach bude väčšie aj naše sebavedomie,“ dodal na záver hodnotenia zápasu Bulatovič.

Foto: Ladislav Szibilla