Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Komárno a Svit odohrali cez víkend tesné koncovky, v ktorých prišlo k výhre „diablov“ a naopak prehre „medveďov“. Teraz si tieto pocity vymenili, pretože domácim nevyšla koncovka podľa predstáv a hosťom sa kombináciou obrany a úspešnej streľby podarilo konečne ukončiť sériu prehier.

Iskra sa v poslednom období výsledkovo trápila, na jej štvrté miesto, ktoré znamenalo miesto na Česko-slovenskom pohári, si robili zálusk najmä Spišskí Rytieri. Keďže do Prahy pocestuje napokon podtatranský klub, tak razom to ako keby rozviazalo ruky zverencom trénera Lukáša Vargu. Na juhu Slovenska viedli po väčšinu času, najmä vďaka výbornému nástupu do stretnutia.

„Za našou sériou bolo podľa mňa to, že sme sa proste uspokojili. Vyhrávali sme, a pri mladom tíme sa takéto niečo môže stať, že nám trochu narastie ego. Poučili sme sa z tohto a sme pripravení opäť víťaziť. Je to veľmi dobrý pocit, že sa nám konečne podarilo zlomiť sériu prehier. Konečne sme boli na konci zápasu víťazmi. Do sezóny sme vstúpili veľmi dobre, potom sa to trochu zadrhlo, ale pri tých všetkých zmenách, keď sme boli v podstate novým tímom, tak to všetko začína do seba zapadať. To sa preukázalo aj teraz, že dobre pracujeme,“ vyjadril sa Julius Brown k čakaniu na víťazstvo Svitu a k dôvodom nedávnej série.

Komárno sa rýchlo dostalo do problémov, keď umožnilo súperovi odskočiť do dvojciferného vedenia. Kým v prvom polčase sa hľadalo, tak po prestávke zmobilizovalo sily a prinavrátilo si šance uspieť pred svojimi fanúšikmi. „Zlý začiatok, v druhom polčase sme sa dotiahli. Jednoducho, museli sme doťahovať 9-bodové manko. Dotiahli sme to, ale myslím si, že celý zápas bol o našom vstupe, tak, ako tomu je v našich niekoľkých predošlých stretnutiach po sebe. Je to len o našom vstupe, ako vstúpime do zápasu, čo sa týka energie a fyzickosti. V prvom polčase sme urobili tuším 4 alebo 5 faulov, čo je niečo katastrofálne pre náš tím, ktorý musí jednoducho hrať obranne a ťažiť z nej. Podľa mňa v tomto bol celý bod zlomu tohto súboja,“ uviedol za komárňanskú stranu Samuel Volárik.

R6 26606

V jednej chvíli to dokonca vyzeralo, že „diabli“ veľmi rýchlo získajú momentum na svoju stranu, ale hostia sa týchto momentov v tretej štvrtine nezľakli a veľmi rýchlo sa vrátili nielen k svojej hre, ale aj vedeniu. „Myslím si, že dôležité bolo to, ako sme sa pripravili na Komárno a ako sme sa pripravili my. Tréner nás na tréningoch tlačí k tomu, aby sme ani jeden moment nebrali na ľahkú váhu a dbali na detaily. Je to o nás. Samozrejme, v basketbale prichádza prirodzene k bodovým šnúram. Keď však držíte pokope aj v takýchto momentoch, tak z toho môže vzísť ako víťazi. Dôležité je nejako neklesať, treba aj naďalej bojovať a potom sa to ukáže, ako tomu bolo aj teraz,“ myslí si Brown.

Komárňanský víťazný stroj sa v uplynulých týždňoch mierne zasekol, v kádri sa udialo viacero zmien, ktoré evidentne potrebujú čas. V zápasovom kolotoči je to ale neúprosné, čoho výsledkom je fakt, že dvojica Handlová a Levice bodovo mierne odskočila a práve Svit sa k aktuálnej tretej pozícii priblížil. „Na jednej strane, áno, potrebuje to čas. Ale na druhej strane, už sme nejaký čas spolu. Hráme viac tímovo, to je všetko super. Dostávame tiež menej bodov, ako sme dostávali pred nejakou aktuálnou podobou tímu. Nie je to výhovorka, sme už dlho spolu. Musíme len zlepšovať veci, viac si rozumieť, podporovať sa a hrať s väčšou energiou,“ zamyslel sa Volárik.

R6 26720

Veľmi nádejne to vyzeralo najmä 2 minúty pred koncom, keď Juraj Páleník upravoval na 74:70 z domáceho pohľadu. Málokto však čakal, že to budú posledné body Komárne v zápase. „Vynaložili sme veľké množstvo energie. Svit má tiež kvalitné družstvo, hrajú inteligentný basketbal. Potom to už bolo o dobrej obrane, dobrý útok. Dali kôš oni, dali sme ho aj my. To isté bolo aj v defenzívnej činnosti. Bolo to už hop alebo trop,“ dodal domáci krídelník.

Sviťania v rozhodujúcej fáze zápasu zabrali defenzívne, premenili tiež takmer všetko, na čo siahli a 7-bodovou šnúrou ukončili najlepším možným spôsobom čakanie na víťazstvo. „To bolo fajn, že sme zvládli záver. Myslím si, že sme zlepšili prípravu na takéto momenty. Kľúčom bola obrana a doskoky, na tom musí byť aj naša hra založená,“ uzatvoril Brown hodnotenie zo zápasu.

Foto: Tony Mark