Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Cez 200 bodov, na oboch stranách pôsobivé individuálne výkony a dynamika zápasu, ktorá nemohla nudiť. Inter s Lučencom dali peknú bodku za kalendárnym rokom, a len potvrdili, že obaja sú v tomto období na správnej ceste. Väčšia spokojnosť bola na strane domáceho tímu, ktorý za týždeň získal tri víťazstvá za sebou.

Lučenec mal raketový vstup do duelu a v úvodných minútach ukázal, prečo doma vyhral 6 stretnutí po sebe. Ako si s ľahkosťou vypracoval 12-bodový náskok, tak oň aj nečakane rýchlo prišiel. To všetko ešte v prvej štvrtine. „Prišli sme sem samozrejme s tým, že chceme zakončiť rok víťazstvom, ale klobúk dole pred Interom, že nás v tom dokázal zastavil. Tréner nás pripravil dobre, ale urobili sme priveľa chýb, ktoré súper využil. Musíme si pozrieť video, ale podľa mňa nám chýbala agresivita z úvodu. Toto nás dlhšiu dobu trápi, preto verím, že to zlepšíme a zahráme celý polčas dobre. Inter je na tom teraz veľmi podobne ako my, nezačal sezónu ideálne, ale v tomto období hrá veľmi dobre,“ poskytol svoj pohľad na zápas hosťujúci Jared Sherfield.

Inter sa veľmi rýchlo vysporiadal so zlým úvodom, druhú polovicu prvej štvrtiny vyhral 15:4. Tento úsek „žlto-čiernych“ nakopol a v ďalšom priebehu bez výraznejších problémov dominovali na palubovke. V podstate do 33. minúty si udržiavali dostatočný bodový odstup od ligového konkurenta. „Užili sme si zápas. Oba tímy tvrdo bojovali, hralo sa v rýchlom tempe a bolo tam mnoho dobrých momentov. Lučenec nastavil trojkami tempo stretnutia, ale my sme cítili, že máme veci pod kontrolou a adaptovali sme sa na ich hru. Stáva sa nám ale, že prídeme o vedenie, čo umožňuje súperom vrátiť sa do zápasu. Teraz sme ale dokázali odpovedať, keď sme v koncovke premenili útoky,“ uviedol za domácu stranu Ozren Pavlovič.

IMG 0443

Okrem celkovo vysokého bodového nástrelu, to bol tiež zaujímavý dvojsúboj na ihrisku. Rozohrávačske duo „pelikánov“ Jared Sherfield a Shamar Givance zaznamenalo zhodne po 25 bodov, Ozren Palovič s Antoniom Dayem dopadli v tomto smere napokon o čosi lepšie, obaja prispeli k úspechu tiež zhodne, a to 33 bodmi. „Inter kapitalizoval z našich chýb, hrali v podstate v správnej chvíli lepšie ako my. My sme tím, ktorý bojuje za akéhokoľvek stavu a do poslednej sekundy. Vždy dávame do toho maximum. Vedeli sme, že do toho musíme dať niečo extra a stále sme verili, že sa nám podarí uspieť,“ povedal Sherfield.

Lučenec v závere ešte zdramatizoval boj o víťazstvo, ale Inter si už dokáže strážiť koncovky a tak tomu bolo aj pred domácimi fanúšikmi. Tím trénera Danila Rakočeviča zažil ideálny záver kalendárneho roka, za 7 dní dokázali zvíťaziť vo všetkých 3 zápasoch, do ktorých nastúpil. „Je to pre nás veľká vec. V úvode sme mali svoje výsledkové výkyvy, ale teraz to pomaly začína do seba zapadať a rastie aj sebavedomie. Mladí hráči sa pridávajú a keď sa vyzdravíme, tak bude z nás nebezpečný tím. Verím, že z aktuálnej formy sa odrazíme aj v ďalších stretnutiach,“ vyjadril sa Pavlovič.

IMG 0436

„Novohradčania“ síce nemajú u súperov ideálnu výsledkovú bilanciu (1 výhra a 8 prehier), ale rozhodne s nimi treba rátať do boja o stred tabuľky. „Naši fanúšikovia nás povzbudzujú počas celej sezóny, aj keď sa nám úplne nedarilo. Chcem sa im touto cestou každému jednému z nich poďakovať, že nás podporili pri víťazstvách. Dúfam, že v novom roku sa to zmení a ukážeme, že rovnako dobre, ako hráme doma, tak budeme hrať aj vonku,“ dodal na záver Sherfield.

Foto: Vladimír Dorňák