Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Pre divákov vysoko ofenzívny, tým pádom aj atraktívny duel. Komárno s Interom síce trápi nie práve ideálna forma, ale boj o víťazstvo zvádzali do poslednej sekundy. Drámu napokon lepšie zvládol vicemajster, ktorý tak doprial novému trénerovi najlepší možný darček. Hosťom z hlavného mesta tak ušla v tejto sezóne ďalšia koncovka.

Väčšie vedenie a drvivú väčšinu času bol vo vedení bratislavský tím, ale ani to mu nepomohlo k tomu, aby ukoristili oba body z juhu Slovenska. „Z oboch strán tam bola veľká túžba po víťazstve. V poslednej dobe nie sme obaja v optimálnej forme. Nám vždy chýba v koncovke nejaký kúsok k tomu, aby sme vyhrali, či s Levicami, Prievidzou a aj teraz. V sezóne prehrávame väčšinu stretnutí do 5 bodov. Dúfam, že čím skôr to zlomíme a vrátime sa na lepšiu vlnu. Potrebujeme víťazstvo, aby sme mali pohodu a na palubovke sa uvoľnili,“ hodnotil duel za Inter Marek Kozlík.

Domáci basketbalisti dokázali v prvom polčase držať prijateľný rozdiel, horšie to bolo v tretej štvrtine, ale ani za 14-bodového manka sa nevzdali, čo sa ukázal ako kľúč k cennému úspechu. „Veľmi dôležité bolo, že sme zachytili začiatok zápasu, čo sa nám v poslednej dobe nie vždy podarilo, hlavne doma. Oba tímy si počas stretnutia vybudovali náskok, bolo to také hore-dole. Povedal by som, že pre divákov to bol dosť dobrý zápas. Boli sme namotivovaní kvôli Ivanovi Djordjevičovi, pre ktorého to bol v podstate druhý zápas v pozícii hlavného trénera a dostal sa do ťažkej situácie. Nepriamo by sa dalo povedať, že sme hrali aj pre neho. Myslím si, že víťazstvo si zaslúžil,“ prezradil domáci krídelník Juraj Páleník.

DSC 3142 fb

Najdiskutovanejšou témou uplynulých dní bol koniec Miljana Čuroviča na lavičke „diablov“. Do neľahkej pozície sa dostal Ivan Djordjevič, doterajší asistent pri 3 rozličných tréneroch Komárna. Pri svojej oficiálnej premiére v pozícii hlavného trénera boli už vidieť určité zmeny v hernom prejave tímu. Na konci dňa priniesli tesný triumf (97:95).

„Mali sme len tri dni na prípravu, tvrdo sme trénovali. Mali sme väčšiu odvahu v útoku, viac sme si prihrávali, videli sme sa a verili si. Bola tam lepšia energia ako v posledných zápasoch. Zjednodušili sme našu hru a bolo to vidieť. Mali sme väčšiu voľnosť od trénera, ale nik to nezneužil. Musíme trochu viac zapracovať na obrane, ale momentálne máme veľkú radosť, pretože toto víťazstvo sme potrebovali,“ zamyslel sa Páleník.

DSC 3256 fb

Inter premárnil vysoký náskok a ideálne mu nevyšla ani koncovka, ktorú mal vo svojich rukách. Práve závery sú niečo, čo „žlto-čiernych“ v aktuálnom ročníku zrádza. „Komárno využili nejaké naše nedorozumenia v obrane. Potom sa to už doťahovalo, bolo to o jednej lopte. Chýbali milimetre, nejaké drobnosti, rozhodovalo trochu šťastia. Verím, sa do budúcna pripravíme lepšie a budeme viac koncentrovaní,“ povedal Kozlík.

Na domácej strane mohla vypuknúť radosť, ktorá v prvom rade znamenala potvrdenie tretieho miesta v tabuľke. „Liga je veľmi vyrovnaná, domáce zápasy tak musíme vyhrávať skoro s každým, lebo môžeme prísť v tabuľke o nejaké miesto. Do 3. – 6. miesta je to veľmi tesné. Teraz je pred nami 9 dní voľna. Diváci si tento úspech zaslúžili,“ dodal na záver Páleník.

Foto: Anton Vanya