Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Moment, na ktorý sa dlho čakalo, sa konečne stal realitou. Národné basketbalové centrum slávnostne otvorilo brány pre fanúšikov a pri premiére z toho bola jedna z najvyšších návštev aktuálneho ročníka. Interu ale v tomto smere nevyšiel debut, Rytieri totiž predviedli v tretej štvrtine ofenzívnu smršť, po ktorej napokon odchádzali z hlavného mesta s cenným skalpom. Výhrou sa približujú do súboja o 3. – 5. miesto.

Kamera, svetlá, akcia, to všetko patril k piatkovému večeru na Pasienkoch. Cez 2000 prítomných fanúšikov, na palubovke mnohé známe osobnosti a prvá šanca vidieť to, čo čaká priaznivcov v aktuálne najmodernejšom basketbalovom stánku na Slovensku. Práve tento duel mal poslúžiť ako generálka na vstup do kvalifikácie majstrovstiev Európy 2025, už najbližší štvrtok Slováci privítajú v tomto stánku Belgicko.

„Super robota v podaní Interu. Ako Slovinec, ktorý je už na Slovensku niekoľko rokov, tak som spoznal niektoré celebrity v hľadisku. Je to basketbalový dom, ktorý Slovensko potrebovalo,“ nešetril chválou kouč víťazného tímu Teo Hojč. O čosi menej dôvodu na radosť mal jeho náprotivok Danilo Rakočevič: „Vynikajúce prostredie. Dúfam, že sme nesklamali ľudí a prídu na ďalší zápas, aby nám urobili pravú domácu atmosféru.“

Prvý polčas patril „žlto-čiernym“, ale po prestávke prišlo hosťujúce družstvo ako vymenené. Za úspechom ich navyše hnala početná skupina divákov, ktorá pricestovala do hlavného mesta. „Rozprávali sme sa o tom, čo musíme zmeniť a ktoré taktické veci musíme prispôsobiť. Bol to taký deň, že aj nám to padalo, takže o to sa ľahšie hrá,“ uviedol Hojč svoj pohľad.

424685188 874225204713023 533690048515043059 n

Spišiakom menšia prestávka pomohla, po odchode rozohrávača Nigela Johnsona predviedli jeden z najlepších výkonov sezóny. „Obrana bola základom, ani sa to nepribližovalo 90 bodom, ktoré sme v ostatných zápasoch dostávali. Dostali sme len 66 bodov, navyše k tomu na vonkajšej palubovke. Keď zatlačíme a zahráme dobre, tak ako teraz, tak môžeme mať viac úspechov u súperov,“ zamyslel sa pivot Spišiakov Michael Fusek.

Inter nezareagoval na dianie v tretej štvrtine, inkasoval až 37 bodov a v ďalšom priebehu sa už z toho nedokázal adekvátne spamätať, preto odchádzal z palubovky v pozícii zdolaného tímu po výsledku 66:81. „My sme sa trápili v druhom polčase so všetkými basketbalovými činnosťami. Každý, kto tu bol, tak to všetko videl. Je to pre mňa veľké sklamanie. Neviem, či všetci do toho dali všetko. Mali sme byť odvážnejší. Spišská má skúsený tím, skúsenejších Slovákov, podcenili sme to. Neboli sme v obrane agresívni, celkovo máme problémy s rotáciou. Súper to viac chcel, my sme to absolútne nezvládli. V druhom polčase to bola z našej strany divočina,“ vyhlásil tréner Danilo Rakočevič.

425004498 874226174712926 7286096983418198451 n

Rytieri tak prekazili slávnostné otvorenie Pasienkov, respektíve Národného basketbalového centra a ako prvý tím teda uspeli v tomto zrekonštruovanom stánku. Pred reprezentačnou prestávkou je to cenný úspech, keďže sa vďaka nemu priblížili do bojov o 3. – 5. miesto. „Bolo tu veľa ľudí, chcel som podať čo najlepší výkon. Hlavné je, že sme ako tím vyhrali a hrali ako kolektív. Je to jedna z mála výhier, ktoré sme dosiahli mimo domácej palubovky, takže super práca môjho družstva,“ dodal na záver Fusek.

Foto: Vladimír Dorňák