Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Pod Tatrami bolo už pred úvodným rozskokom jasné, že to bude zaujímavá bitka o víťazstvo. Handlová totiž nemala k dispozícii potrestaného trénera, ale premiéru mali štyri nové posily, čo zmenilo hernú tvár „baníkov“. Svit mal v rukách pohodlné vedenie, aby nakoniec tuho bojoval o domáci úspech. V kľúčových momentoch však zabral a repríza duelu z Prahy dopadla lepšie pre „medveďov“.

Sviťania nemali zľutovania s aktuálnou situáciou na strane súpera a od prvej štvrtiny diktovali tempo duelu. Už v nej mali dvojciferné vedenie, ktoré v ďalšom priebehu celkom pohodlne navyšovali. Ani pred poslednou 10-minútovkou nič nenasvedčovalo tomu, že by z toho mohla byť dráma. „Je fajn vrátiť sa späť do zápasového diania správnym spôsobom. K zápasu, basketbal je o bodových šnúrach. My sme urobili nejakú, oni tiež, ale udržali sme sa, dôverovali jeden druhému a vyšli sme z toho ako víťazi. Pri príprave na Handlovú sme sa sústredili na ich tímový koncept a kľúčové veci, keďže mali nových hráčov,“ hodnotil za domácu stranu autor 26 bodov, Bryson Mozone.

Ako sme uviedli v úvode, pre Handlovú to bol špecifický a určite nie ľahký duel. Na lavičke absentoval tréner Nenad Miloševič pre dvojzápasovú stopku zo stretnutia proti Interu. A v uplynulých dňoch prišlo na hornú Nitru kvarteto nových tvárí. Vynovené družstvo ukázalo svoju kvalitu a potenciál, keď sa dokázalo vyhrabať z 22-bodového manka a hrať o víťazstvo. Dokonca ešte 30 sekúnd pred koncom prehrávalo rozdielom jediného koša. K dokonaniu veľkého obratu chýbal napokon len povestný kúsok.

428689113 1444067523049710 5478771290123865670 n

„Prvýkrát som zažil niečo takéto, bolo náročné hrať prvý zápas bez trénera. Máme nových hráčov, čiže sa snažíme rýchlo učiť veci. Sme skvelá partia hráčov, ale tréner je proste náš kapitán a pozná veľmi dobre hru. Chyby tam boli, preto bolo cítiť jeho absenciu. Celkovo, nebol to náš najlepší zápas. Ak mám povedať za seba, mal som celkovo odviesť lepšiu robotu a hrať agresívnejšie. Som však hrdý na to, ako sme sa vrátili do zápasu. Stiahnuť 20-bodový rozdiel nie je jednoduché, bojovali sme až do konca. Potrebujeme ešte niekoľko tréningov, aby sme zlepšili chémiu. Škoda, že sme nevyhrali, ale som na nás hrdý,“ prezradil svoje dojmy z premiéry v handlovskom drese Tyler Moffe.

Iskra napokon ustála v kľúčových okamihoch veľký tlak, keď sa na nich Handlová doťahovala. Prišli bodové odpovede a po výsledku 90:84 zostala výhra v tamojšej aréne. Repríza konfrontácie z Česko-slovenského pohára tak bola podľa očakávania úplne odlišným stretnutím, ako tomu bolo v Prahe.

428694790 1444067403049722 5410515111192661230 n

„Vypracovali sme si 20-bodový náskok, ale dve-tri minúty všetko zmenili. Povolili sme v obrane, nezobrali sme taktické fauly v tranzícii. Navyše sa nám párkrát vyšmykla lopta, z čoho Handlová išla okamžite do protiútokov. Takto sa skombinuje pár vecí a súper sa zrazu cíti dobre. Dúfal som, že napriek tomu si ten náskok udržíme. Opäť však ide kredit tímu, pretože moji zverenci urobili správne rozhodnutia, udržali nervy a ukázali, že už máme nejaké skúsenosti,“ vravel po zápase tréner Svitu Lukáš Varga.

Prehra Handlovej začína ešte viac zamotávať boj o druhé až piate miesto, ale stále platí, že všetko majú v rukách „baníci“. Príchod nových posíl a ich premiéra pod Tatrami ukázali, že pri výbere mal klub správnu ruku. Krátke zápasové voľno príde v tomto smere viac ako vhod, aby sa v podstate nové družstvo ešte lepšie zohralo.

428690992 1444067253049737 4213655304164537495 n

„Aj napriek prehre sme ukázali srdce a bojovnosť. Netreba hľadať výhovorky, že máme nových hráčov a tak. Chceme vyhrávať, máme skvelého trénera, budeme tvrdo pracovať a na tréningoch si vybudujeme tímovú chémiu. Keď toto všetko vyjde, tak nás bude len ťažké zdolať,“ dodal na záver Moffe.

Foto: Daniel Faix