Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Vedeniu Interu Bratislava sa v poslednom období podarilo vytiahnuť mnohých zaujímavých legionárov, ktorí následne naštartovali celkom zaujímavé kariéry. V podobný scenár dúfa aj J.P. Moorman, v žlto-čiernom drese je to jeho profesionálna premiéra a teraz je s tímom na prahu play off.

„Žlto-čierni“ majú jeden z najmladších tímov v tomto ročníku Niké SBL, vekový priemer je len tesne nad 22 rokmi. Pre mnohých je to obrovská šanca ukázať sa, či už v najvyššej súťaži alebo v odlišných rolách, na aké boli doteraz zvyknutí. Do tejto škatuľky zapadá aj 24-ročný Moorman.

„Moja prvá profesionálna sezóna je dobrá, vďaka patrí vedeniu tímu a trénerom nášho tímu, že prioritou sú hráči. Nebol na mňa a mojich spoluhráčov vyvíjaný nejaký tlak, len sa od nás vyžadovalo, aby sme bojovali a pomáhali mladíkom k ich rozvoju. Inter je vhodným miestom na štart pre nováčikov. Myslím si, že to mojej kariére pomôže. Celý čas som makal, aby som sa dostal na úroveň profesionála, takže je to splnený cieľ,“ nešetril Moorman na úvod chválou.

Energický a najmä všestranný, to sú hlavné vlastnosti a zbrane Američana na palubovke. S výškou tesne nad 2 metre, udivuje najmä priemer takmer 4 asistencií a 2 ziskov na zápas. Pod košom získaval v priemer skoro 8 lôpt a v útoku atakoval hranicu 16 bodov. To všetko z Moormana robilo jednu z kľúčových postáv v družstve trénera Danila Rakočeviča.

IMG 3681

„Vyhovuje mi voľnosť, pretože som kreatívny hráč, čo vie hrať a vie využiť slabiny súpera. Z dlhodobého hľadiska asi budem hrávať na pozícii 3, čiže v tomto smere nie som nízky. Ak chcem hrať na 'štvorke', tak musím viac použiť hlavu a fyzickú stránku, aby som sa rovnal väčším súperom. Ľahko sa zároveň adaptuje, ak máte na seba vysoké nároky. Neprišiel som do Európy, aby som bol priemerným hráčom,“ vyhlásil hráč Interu.

Niekedy sa nechá strhnú emóciami a potom musia prísť korekcie z lavičky. Plánuje popracovať na tom, aby hral s väčším pokojom? „Nie, hrám s vášňou a na tom sa nič nezmení. Ak môžem povedať, tak si myslím, že z pohľadu technických chýb, sa mi dostáva neférového zaobchádzania. Dostal som ich totiž viac, ako počas mojich 5 rokov na univerzite. Myslím si, že rozhodcovia nie sú zvyknutí na takých 'ohnivých' a súťaživých hráčov, ako som ja. Keby som tak nehral, tak by som sa nemohol pasovať s vyššími a silnejšími hráčmi,“ myslí si Moorman.

Inter vstúpi do tohtoročného play off ako jeden z posledných tímov, v nedeľu odštartuje ich séria s úradujúcim majstrom z Levíc. Tím z hlavného mesta nemá čo stratiť, čo sa v porovnaní so súperom, môže javiť ako výhoda. „Verím v naše tímové schopnosti. Celú sezónu nás podceňujú, takže nie je to pre nás nič nové. Čo sa týka našich šancí, čas to ukáže,“ dodal na záver krídelník Interu.

Foto: Vladimír Dorňák