• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po tom, čo Rytieri vyskladali slovenskú os tímu, sa pustili do budovania cudzineckej légie. Na Spiši veria, že to bude pre súperov povestná „légia skazy“ a že stovky hodín pri sledovaní videí a komunikácie s agentmi, trénermi, či hráčmi prinesú želaný efekt.

Rušné dni má za sebou kapitán basketbalového klubu Iskra Svit, 28-ročný Róbert Rožánek. Počas uplynulého týždňa sa pripravoval spolu s mužskou reprezentáciou Slovenska v Národnom basketbalovom centre v Bratislave a rovno z reprezentačného zrazu „utekal“ do svojho rodného mesta, kde si spolu so svojou snúbenicou, Monikou Hutyrovou, povedali v sobotu 6. 7.  „ÁNO“. V piatkovom zápase s Portugalskom sa „Roži“ stal prvýkrát kapitánom seniorskej reprezentácie.

V týchto dňoch intenzívne pracujeme na budovaní kádra pre sezónu 2024/2025. Ako prvého sme našli hráča vhodného na post prvého rozohrávača. S číslom #5 bude v sezóne 2024/2025 v drese Iskry Svit nastupovať americký “playmaker” Core’von Lott. Prečítajte si prvý rozhovor s našou čerstvou posilou.

Začínal, v dnes už legendárnom slovenskom basketbalovom projekte, „Karlovka“. Následne smerovali jeho kroky k susedom na západ, kde v sezóne 20/21 získal s Opavou striebornú medailu. V šiestich sezónach strávených za riekou Moravou postupne vystriedal dresy Prostějova, Ostravy, Opavy a Slávie Praha. Vráti sa na Slovensko a v uplynulom ročníku strieľal body, rozdával asistencie a doskakoval lopty v Komárne. V sezóne 2024/25 si však oblečie bielo-modrý šat a stane sa novou posilou Spišských Rytierov. Reč je o 24-ročnom, takmer 200 cm vysokom krídle – Jurajovi Páleníkovi.

Aktuálne patrí k najväčším basketbalovým talentom Slovenska a môže sa stať len druhým hráčom, ktorý by si okúsil pôsobenie v NBA. Timotej Malovec vyrástol v Mega Baskete na vyzretého hráča a pred niekoľkými týždňami zaujal rozhodnutím prihlásiť sa do draftu. Nielen o tomto kroku, ale aj o predchádzajúcej sezóne a fungovaní v slávnej srbskej liahni talentov, sa dozviete viac od samotného hráča.

Povestný krst ohňom nemohol pre Sašu Jankoviča dopadnúť lepšie. Prvá sezóna v pozícii hlavného trénera priniesla po piatich rokoch do Prievidze medailu s bronzovým odleskom. Vo svojej misii na lavičke bude pokračovať, čaká ho nový asistent trénera, obmenený káder a najmä európska výzva.

Asi ťažko by ste v kádri Spišských Rytierov hľadali väčšieho lokálpatriota a vernejšieho hráča, ako je Adam Antoni. Veď okrem sezóny 2019/20, ktorú tento 191 cm vysoký krídelník strávil v Prievidzi, si iný dres ako ten spišský neobliekol. "Novovešťanov" teda určite poteší informácia, že Adam Antoni bude aj naďalej hrdým Rytierom.