• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Lučenec si cez víkend zabezpečil definitívu účasti v play off a Jared Sherfield mal na tom nemalý podiel. 24-ročný rozohrávač patrí vo svojej prvej profesionálnej sezóne k oporám „pelikánov“ a má nakročené pokračovať v úspešných šľapajach predchodcov z uplynulých rokov. V rozhovore hodnotil okrem iného svoje doterajšie výkony a načrtol potenciálne ambície tímu do ďalších týždňov.

Po ligovej prestávke trápia hráčov Komárna druhé polčasy, po nevydarenom súboji na Spiši sa niečo podobné zopakovalo v derby s Levicami. S úradujúcim majstrom držali krok, ale po prestávke neustáli ofenzívny nápor a výsledkom bola vysoká prehra. Patrioti sa úspechom opäť o čosi viac priblížili k prvenstvu po základnej časti.

Vlastná palubovka je najsilnejšou zbraňou Spišiakov v aktuálnom ročníku. Práve na nej nazbierali veľkú väčšinu víťazstiev a v sobotu navyše zastavili rozbehnutého rivala zo Svitu. Nenechali sa zaskočiť ani náporom „medveďov“ v prvej štvrtine, v ďalších minútach to zobrali do svojich rúk a ešte dramatizujú v závere základnej časti dianie o 4. – 6. pozíciu.

Z pohľadu atraktivity zápasov nemohlo 32. kolo rozhodne nudiť. A podobne k tomu pristúpili aj samotní hráči, preto bolo na čo pozerať. Často viditeľné, ale aj menej známe tváre dali o sebe vedieť a my vám na jednom mieste zhrnieme to najpodstatnejšie zo sobotňajšieho večera. 

Ústrednými postavami na lavičkách tímov sú hlavní tréneri, ale nemenej dôležitou súčasťou sú ich asistenti. Ako vyzerá ich bežný deň, čomu sa venujú, aké sú ich povinnosti? Tak na tieto a ďalšie otázky nám dal odpoveď Nikola Maslarevič pôsobiaci v Iskre Svit a vy teraz máte možnosť nahliadnuť do ich sveta.

32. kolo z pohľadu atraktivity nesklamalo. Udalosťou večera je skompletizovanie účastníkov play off, Lučenec v priamom súboji zdolal Nitru a má istotu štvrťfinále. Úspešná séria Prievidze je už na čísle 10, ďalší úspech prišiel po obrate v derby s Handlovou. Víťazná šnúra Svitu sa zastavila na Spiši, Rytieri sa tak približujú hornej polovici tabuľky. Levice sa usadili ešte pevnejšie na čele po triumfe nad Komárnom.

Na takýto program čakali asi všetci, pretože čo súboj, to náboj. V rámci 32. kola je tu 146. edícia derby Handlovej s Prievidzou. Pridáva sa tiež východ so svojim šlágrom, k Spišským Rytierom pricestujú hráči Svitu. Televízne kamery nasnímajú reprízu finále, na Levice čaká Komárno. A v Lučenci sa odohrá rozhodujúca bitka o poslednú miestenku v play off, "pelikáni" budú čeliť Nitre.