Vytlačiť
Kategória: Extra

Zverenci Ivana Rudeža prehrali aj v druhom zápase F-skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017. V domácom prostredí nestačili na favorizované Gruzínsko, ktorému podľahli 63:94.

Slováci mali do stretnutia zlý vstup, nevedeli sa pasovať s agresivitou Gruzíncov, z čoho pramenilo priveľké množstvo faulov. Po úvodných bodov prišla séria 10 bodov na strane hostí, na čo tréner Rudež reagoval okamžite oddychovým časom. Po ňom zmenili domáci basketbalisti svoju hru, hrali viac z diaľky a ako tak vedeli držať krok so súperom. V druhej 10-minútovke sa však začala čoraz častejšie dostávať do popredia gruzínska podkošová sila, preto aj skóre začínalo raketovo rásť.  Záver druhej periódy okorenilo iskrenie na palubovke, z čoho rezultovalo vylúčenie hosťujúcej dvojice Lezhavu a Sanikidzeho. Ani tento fakt však nezmenil nič na tom, že Gruzínsko viedlo po prvom polčase 52:29. Po prestávke sa obraz hry nezmenil, hostia mali hru jasne vo svojich rukách. Zvoľnilo sa tempo, priestor dostali lavičkoví hráči, obrany sa viac otvorili. Z tohto ťažili opäť Gruzínci, ktorí navyšovali svoje skóre až do konca zápasu. Slovensko prehralo aj druhý zápas v skupine, doma Gruzínsku podľahli 63:94.

Slovensko - Gruzínsko 63:94 (21:30, 8:22, 17:20, 17:22)

Slovensko: Körner 12, Tot 8, Baťka 4, Bílik 3, Jašš 2 (Žiak 14, Bachan a Baldovský po 6, Belavý a Miloševič po 3, Krajčovič 2, Bojanovský 0)

Gruzínsko: Šengelia 18, Dixon 16, Pačulia 12, Cincadze a Sanikidze po 6 (Sanadze 14, Burdžanadze 13, Šermadini 5, Ležava a Zakradze po 2, Bekauri a Boisa 0)

TH: 12/6 - 38/29, Fauly: 34 - 17, Trojky:  7 - 11, Rozhodovali: Maričič (Srb.), Nedovič (Slov.), Simonow (Nem.), 500 divákov

Povedali po zápase

Ivan Rudež (tréner Slovenska): "Súper využil naše problémy s faulami na začiatku zápasu. Naši pivoti boli rýchlo vyfaulovaní. Samozrejme, bol to súper z iného levelu. Postarali sa o to, aby tu odohrali dobrý zápas. Moji hráči bojovali od začiatku do konca. V obrane bol určitý progres, ale proti Albánsku bude potrebné sa zlepšiť ešte viac. Súper bol lepší."

Nenad Miloševič (hráč Slovenska): „Neviem z akého dôvodu sme nervózne otvorili zápas. Urobili sme strašne veľa faulov, dali veľa šestiek na začiatku zápasu. Spravili si určitý rozdiel, dostali sa do rytmu, čo sme im my umožnili. Aj keď sme na tréningu robili, to čo chceme robiť, hrať, tak na zápase sme to nerobili. Vôbec sme nehrali to, čo máme hrať. Po individuálnej stránke nemôžeme poraziť nikoho, to je realita. Ako tím však môžeme urobiť veľký výsledok, postarať sa o veľké prekvapenie.“

Oliver Tot (hráč Slovenska): "Sme sklamaní. Očakávali sme lepší výsledok s Gruzíncami. Vieme, že majú veľkú kvalitu, ale aj my máme svoju kvalitu. Išli sme do tohto zápasu smelo, ale bohužiaľ v prvom polčase sme im nechali príliš veľa otvorených striel a oni ich premieňali. My sme v útoku nedokázali tento rozdiel dotiahnuť."

Ilias Zouros (tréner Gruzínska): „V prvom rade by som chcel zablahoželať hráčom. Boli veľmi koncentrovaní. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Tréner Rudež odviedol dobrú prácu, mladí hráči sú dobre organizovaní, hrajú disciplinovane. Sústredili sme na výhodu, ktorú máme – dobrá defenzíva, sústredenie, aby sme dosiahli tento výsledok. Tiež by som chcel poďakovať touto cestou fanúšikom."

Duda Sanadze (hráč Gruzínska): „Nebol to vôbec ľahký zápas, ako svietilo napokon na svetelnej tabuli. Snažili sme sa hrať to najlepšie a sme šťastní, že sme zvíťazili. Chcel by som sa tiež poďakovať gruzínskym fanúšikom, ktorí navštívili tento zápas.“

FOTO: Facebook