Vytlačiť
Kategória: Správy

Na základe doterajších rokovaní medzi zástupcami SBA a SBL týkajúcich sa vzájomnej spolupráce konštatujeme nasledovné:

Rokovania o spolupráci v súvislosti s poverením SBL zo strany SBA organizáciou a riadením najvyššej basketbalovej súťaže, ako aj jej športovo – technickým zabezpečením, majú hladký priebeh a sú v záverečnej fáze.

Partneri sa dohodli, že pokiaľ ide o ekonomické parametre spolupráce, tieto sa v žiadnom smere v súťažných obdobiach 2015/16 a nasledujúcich neprejavia zvýšenými ekonomickými výdajmi zo strany členov SBL, pričom mechanizmus vkladov, poplatkov a pokút, tak ako v predchádzajúcom súťažnom období 2014/2015, sa nebude meniť a procesne bude prebiehať cez SBL, kumulovaním prostriedkov pre členov SBL.

Prebieha proces nastavovania ekonomických parametrov v súvislosti s rozhodcami a komisármi, pričom SBA potvrdila svoj záväzok hradiť náklady komisárov v súťažnom období 2015/2016 z vlastných zdrojov. Nie je predpoklad, aby výška nákladov vynaložených na rozhodcov bola v súťažnom období 2015/2016 pre členov SBL vyššia.

Je vysoká pravdepodobnosť, že v prípade, ak niektorý z členov SBL nezabezpečí nového generálneho partnera SBL, uzatvorí sa so súhlasom SBL a SBA Marketing nová zmluva so spoločnosťou EUROVIA a. s.

Zostáva doriešiť už len administratívno – technické podmienky spolupráce.

V Bratislave 22.6.2015

    Peter Mičuda                                                                                               Pavel Bagin

Vrchný riaditeľ SBL                                                                                         Prezident SBA