Vytlačiť
Kategória: Správy

Po dvojici otec-syn bude Nitra špeciálna aj bratským duom, do dresu Slávie SPU sa totiž oblečie Jozef Vojtek. V najvyššej súťaži si tak opäť zahrá so svojim bratom Petrom.

„Jopo“ sa vracia do najvyššej súťaže po piatich rokoch, naposledy v nej obliekal dres Komárna. Bývalý reprezentant Slovenska mal následne hrať za Karlovku, tá sa však neprihlásila do Niké SBL. Odvtedy sa venoval 3x3 basketbalu, v ktorom reprezentoval slovenské farby a v predošlých dvoch sezónach hral za Nitru.

„Keď som videl, ako sa buduje káder, že tu z predchádzajúcej sezóny zostali v podstate skoro všetci, vynímajúc zahraničných hráčov, tak hráči, môj brat Peťo, Laci Stojanov a Miňo Žiak mi písali, že aby sme to dali dokopy, pretože sme boli super partia. Už keď sa všetci postupne podpisovali a dohadovali, aby to hrali, tak som si povedal prečo nie? Je tu dosť mladých hráčov, ktorým verím, že odovzdám cenné skúsenosti, moje videnie a skúsenosti z množstva sezón, ktoré som odohral. Akokoľvek chcem pomôcť tomuto družstvu, chcem mentorsky v šatni pomáhať. Čo bude treba, tak podám pomocnú ruku,“ povedal Vojtek k dohode s Nitrou.

Obzvlášť sa teší na fungovanie s mladším bratom. Ak sú historické pramene pravdivé, tak v najvyššej súťaži sa spolu v jednom tíme stretli len v jednom prípade, v sezóne 2013/2014 boli obaja súčasťou Handlovej. Až v podstate viac ako 9 rokov sa ich basketbalové cesty uberali odlišnými smermi. „Možno to bude posledná sezóna, kedy si spolu môžeme zahrať, preto ma teší. Keď mi brat napísal, že sa dohodol s Nitrou a prehováral ma, aby som bol aj ja, tak veľmi rád som na to kývol,“ prezradil „Jopo“.

Štatisticky patril k najlepším hráčom súťaže, podľa webu Slovenskej basketbalovej asociácie mal priemer 16 bodov a 9 doskokov na zápas. 38-ročný pivot hral s Nitrou najvyššiu súťaž už v rokoch 2003-2008, vo svojej zbierke má tri majstrovské tituly (2005, 2011, 2016) a početnú medailovú zbierku. 'Jopo' Vojtek je známa postava v histórii nitrianskeho basketbalu, v uplynulom období aj v prvej lige patril k našim vysoko štandardným hráčom. Počas dvoch rokov, čo som bol súčasťou prvoligového kolektívu, tak si myslím, že stále má čo ponúknuť,“ vyjadril sa tréner Ľubomír Urban.

Foto: Lukáš Droppan