Vytlačiť
Kategória: Správy

Aj napriek tomu, že Patrioti vyhrali bez dvojice rozohrávačov (po odchode Severiho Kaukiainena a zranení Draška Kneževiča) všetky štyri ligové zápasy, bolo jasné, že do druhej polovice sezóny, kde nás okrem boja o zlatý hattrick v Niké SBL, čaká aj finálový turnaj Česko-slovenského pohára, je nutné doplniť tím na tejto kľúčovej pozícii. Do Levíc aktuálne prichádza Američan Casey Benson.

Po dlhšom hľadaní vhodného kandidáta na pozíciu rozohrávača, si Patrioti vyhliadli 28-ročného Bensona. Ten prichádza do Levíc z belgického tímu Leuven Bears, hrajúceho v spoločnej belgicko-holandskej súťaži. V tejto sezóne odohral za Leuven 9 zápasov s bilanciou 7 bodov a takmer 5 asistencií na zápas. Pre 191 cm vysokého rozohrávača je to už šiesta sezóna v Európe, počas ktorých hral najvyššie súťaže v Slovinsku, Fínsku, Belgicku, ako aj v 2. nemeckej lige – Pro A. V roku 2022 sa tešil zo zisku belgického pohára v drese Limburgu. Zaujímavosťou je, že v sezóne 2016/17 si zahral Benson vo FINAL 4 NCAA v drese Oregonu, kde jeho spoluhráčmi bolo niekoľko aktuálnych hviezd Euroligy, či NBA.

Casey Benson, nový hráč Levíc: „V prvom rade som šťastný, že môžem byť súčasťou tímu Levíc! Prichádzam do klubu, ktorý aktuálne prežíva úspešné obdobie, chcem byť toho súčasťou a chcem pomôcť Leviciam pokračovať v tomto trende. Mojím cieľom je pomôcť družstvu vyhrať čo najviac zápasov a pokúsiť sa vybojovať ďalší titul majstra pre Levice. Ďakujem vedeniu klubu za túto príležitosť a teším sa na skvelý zvyšok sezóny.“

Ladislav Garaj, generálny manažér Patriotov: „Prioritou bolo pre nás doniesť hráča, ktorý už v tejto sezóne hral, čo samozrejme nebolo v rozbehnutom ročníku jednoduché a preto to aj trochu dlhšie trvalo. Hľadali sme typ hráča, pre ktorého by nemal byť problém zapadnúť do dobre rozbehnutého družstva, bez toho, aby sme potrebovali nejako výraznejšie ovplyvniť, alebo meniť našu hru. Veríme, že Casey je dostatočne skúsený na to, aby túto pozíciu zvládol.“

Benson pricestuje do Levíc v piatok večer. Súboj proti Nitre si pozrie zatiaľ len ako divák, premiéru v žlto-zelenom drese by mal absolvovať následne v stredu v Lučenci.

Highlighty novej posily Patriotov:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: schwarzwaelder-bote.de