Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Základná časť Alpsko-jadranského pohára sa dostáva do svojej druhej polovice, slovenské tímy sú vo veľkej miere v hre o postup do play off. Platí to aj o Interi Bratislava, ktorého čaká ďalší náročný duel, a to konkrétne na palubovke rozbehnutého slovinského Šenčuru.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina (utorok 16. novembra o 18.00 h):

GGD Šenčur (Slov.) - Inter Bratislava

K zápasu: Poďme si najskôr predstaviť zástupcu slovinského basketbalu. Šenčur je súčasťou Alpsko-jadranského pohára pravidelne od roku 2017, jeho doterajším maximom je štvrťfinále. Čo sa týka aktuálneho ročníka, mierne ho zbrzdil koronavírus, pre ktorý musel odložiť duel s Děčínom. Výsledkovo to je však zatiaľ od Šenčuru mimoriadne solídne, v Alpsko-jadranskom pohári až prekvapivo hladko triumfovali nad Viedňou (86:67), to je zatiaľ ich jediné vystúpenie v B-skupine. Dokonca v lige sú priebežne na prvom mieste, len v jednom prípade zatiaľ našli favorita. V novembri zdolali Šentjur (84:77) a počas uplynulého víkendu si bez akýchkoľvek problémov poradili s Rogaškou (92:62). Družstvo trénera Miljana Pavkoviča má jednu z najlepších ofenzív a obrán v súťaži. Tím je zložený takmer výhradne z domácich hráčov, dopĺňajú ich traja basketbalisti z Bosny a Hercegoviny. Obrana Interu si musí dávať predovšetkým pozor na skúseného krídelníka Rama Rizviča, pivota Emira Ahmedoviča a rozohrávačov - Jana Rebeca a Mateja Rojca.

V hre sú celkom podstatné dva body, vo veľkej miere môžu naznačiť to, kto prehovorí výraznejšie do boja o miesto vo štvrťfinále. Interisti potrebujú v tomto smere uspieť, keďže prípadná bilancia 1-3 nie je veľmi priaznivá s ohľadom na ďalší program. Zverenci trénera Olega Meleščenka sa v aktuálnom období stali "expertmi" na tesné prehry - v Handlovej (79:84), Děčíne (79:80) a na Spiši (75:77). Tímu z hlavného mesta chýba ten povestný kúsok šťastia, to bol aj prípad česko-slovenskej konfrontácie v Alpsko-jadranskom pohári, respektíve ligového duelu s úradujúcim majstrom. Hádam sa im táto smola podarí prelomiť práve v Slovinsku. 

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák