Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Nadviazať na dobrú sériu aktuálnych výsledkov a pokračovať v zbieraní víťazstiev v Alpsko-jadranskom pohári. Spišskí Rytieri majú pred sebou ďalšie vystúpenie v A-skupine tejto súťaže, v tomto prípade sa predstavia na palubovke nováčika tohtoročného ročníka, chorvátskeho Dinama Záhreb. Cieľom bude udržať priebežné 2. miesto v tabuľke. 

Alpsko-jadranský pohár 2023/2024 - 4. kolo A-skupiny (streda 22. novembra, 19.00 h):

KK Dinamo Záhreb - Spišskí Rytieri

Kde sledovať:

A-skupina Alpsko-jadranského pohára je po ďalšom týždni zápasov úplne otvorená, šancu na dve postupové priečky majú aktuálne až 4 tímy. Kapfenberg totiž zaznamenal prvú prehru a Dabrowa Górnicza so Spišskými Rytiermi to využili k tomu, aby sa na tím z Rakúska mierne dotiahli. Jediný zástupca Niké SBL v súťaži má momentálne dobrú formu, pred týždňom zdolal v televíznom zápase Ústí nad Labem (100:87) a následne to potvrdil aj v lige, kde sa mu podarilo tiež doma zastaviť víťaznú sériu lídra z Komárna (97:91).

„Dinamo je nový projekt chorvátskeho basketbalu, ktorý je v podstate spojený s futbalovým klubom Dinamom Záhreb. Sezónu v domácej súťaži odštartovali s bilanciou 7-2, tím ťahajú skúsení hráči. Vo svojej lige chcú byť v top štvorke, s veľkou trojicou z Jadranskej ligy – Cibonou Záhreb, Splitom a Zadarom,“ uviedol na adresu najbližšieho súpera tréner Spišiakov Teo Hojč.

9

Dinamo Záhreb je jediným nováčikom v tohtoročnej edícii Alpsko-jadranského pohára, ale treba povedať, že zatiaľ sa mu výsledkovo nedarí podľa predstáv. Spolu s ďalším chorvátskym klubom v súťaži – Dubravou, sa ešte nedočkali víťazstva, takže na konte majú 3 prehry. Odlišná a oveľa pozitívnejšia situácia je v domácej chorvátskej lige, kde stíhajú najlepšie tímy súťaže. Cez víkend síce prehrali s Cibonou 68:75, ale predtým ťahali 4-zápasovú šnúru výhier. Skúsený tím trénera Josipa Separa ťahajú domáci hráči, konkrétne najmä Ivan Vučič, Ivan Novačič, Hrvoje Garafolič a Filip Krajlevič.

„Bude to pre nás v skupine ďalší dôležitý zápas. Musíme sa dobre pripraviť a byť pripravení na stretnutie v Chorvátsku. Je potrebné byť koncentrovaní celých 40 minút, hrať s energiou, nič nepodceniť a nechať na ihrisku všetko,“ prezradil Adam Antoni.

Foto: Barbora Klorusová