Vytlačiť
Kategória: Liga

Basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava boli veľmi blízko k triumfu nad Prievidzou, ale zle odohraná záverečná štvrtina ich pripravila o možnosť získať dva body. Tím z Hornej Nitry napokon triumfoval výsledkom 76:68.

„V poslednej štvrtine nás zradila streľba, mali sme aj mnoho otvorených pozícií, ale nedarilo sa nám zaznamenať kôš. Súper v závere body dával, my nie, zradil nás viac útok ako obrana. To, že sme s Prievidzou držali krok, nás neprekvapilo. Svedomito sme sa pripravovali, chceli sme ich zdolať, žiaľ nakoniec dali viac bodov. Chceli by sme v najbližšom čase zvíťaziť nad nejakým súperom z hornej polovice tabuľky. Tak by sme mohli získať viac sebavedomia a mohlo by sa to potom pozitívne ukázať v ďalších zápasoch,“ hodnotil stretnutie domáci kormidelník Peter Ivanovič.

V drese Karlovky sa dobrými výkonmi blysli najmä Andrej Kuffa a Dalibor Hlivák. Kuffa zaznamenal k 17 bodom aj deväť doskokov. V tejto činnosti však dominovala Prievidza, celkovo doskočili hosťujúci hráči o 21 lôpt viac. Dvojica Martin, Sitton získala doskokmi až 25 lôpt. Veľmi dobre v prievidzskom drese zahral aj Marko Batina, autor 16 bodov. Hlavne v koncovke priklonil víťazstvo na stranu svojho tímu. „Na Karlovke sa nikdy nevyhrávalo ľahko, vždy to bolo veľmi náročné, vždy sme museli ukázať bojovný, oduševnený výkon, aby sme vyhrali. Koniec zápasu, rozhodujúce momenty sme zvládli lepšie, hrali sme tímovo, padli nám nejaké dôležité strely, to rozhodlo. Je to veľmi dôležité, že sa nám podarilo opäť vyhrať. Aj keď sme boli favoritmi, tá úloha môže byť zradná. Karlovka je dobré mužstvo, hrali organizovane, darilo sa im, ale záver vyšiel lepšie nám. Je len otázka času, kedy Karlovka prekvapí výhrou niektorého zo silnejších súperov,“ uviedol krídelník Prievidze.

Domáci viedli v poslednej 10-minútovke aj 61:54, ale v rozhodujúcich fázach sa im strelecky nedarilo. Napriek tomu bolo v hre domáceho mnoho pozitívnych momentov. „Za pozitívum považujem, že sme Prievidzi nedovolili dávať body z rýchlych protiútokov. Práve v tom sú silní, hrajú rýchlo dopredu. Som rád, že sme túto ich prednosť dokázali eliminovať. Z rýchlych protiútokov nám dali len 3 body, stíhali sme s nimi behať, to ma potešilo. Bol to vyrovnaný duel, zlomilo sa to na našej zlej streľbe v závere zápasu,“ povedal Ivanovič. 

Prievidza sa do sezóny rozbiehala pomalšie. Po veľkých zmenách v tíme sa to aj dalo očakávať. Teraz však ťahajú trojzápasovú sériu výhier, dokonca tretíkrát po sebe vyhrali na palubovke súpera. „Nikdy nemôžeme byť úplne spokojní.  Na začiatku sezóny sme ešte neboli úplne zohratí, postupne sa však zlepšujeme. Každým zápasom sa zohrávame, zlepšuje sa doskok, posúvanie lopty, tímová hra. Teší ma to a verím, že to takto pôjde aj ďalej,“ uzatvoril hodnotenie stretnutia Batina.  

Čo ukázal zápas: Aj napriek tesnému výsledku možno vidieť diametrálne odlišné čísla v niektorých štatistikách. Streľba za dva body – 54%  úspešnosť Karlovky vs. 43% Prievidze. Hostia hádzali o 20 trestných hodov viac, mali tiež o 21 doskokov viac. Karlovka stratila o polovicu menej lôpt ako ich súper (8 vs. 16). Lavička domácich dala o dvanásť bodov viac.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Prievidza:

Foto: Martin Šopinec