Vytlačiť
Kategória: Preview

Inter môže v druhom zápase o tretie miesto ukončiť sériu s Košicami a získať opäť po roku bronz. Nováčik je však odhodlaný si v domácom prostredí vynútiť si rozhodujúci tretí zápas.

KB Košice - BK Inter Bratislava, stav série - 0:1

Angels Aréna, streda 27.4. o 18:00, priamy prenos - Huste a Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Séria o tretie miesto, v ktorej stačia len dve výhry na zisk bronzových medailí, začali lepšie hráči Interu. Po vyrovnanej prvej štvrtine, predviedli v druhej 10-minútovke ofenzívny koncert, 32 bodmi urobili rozhodujúci krok na ceste za víťazstvom. Košičania síce v druhom polčase predviedli zlepšený výkon, ale s vysokým mankom už nedokázali nič urobiť. Po prehre 79:90 má nováčik nôž na krku, v domácom zápase totiž musí zvíťaziť, ak chce pokračovať v boji o bronz.

 

Čísla, čísla, čísla: Košičana boli efektívnejší pod košom, kde dali až 40 bodov, ale celkovo bola úspešnosť streľby na strane žlto-čiernych. Interisti vyhrali hlavne na trojkovom oblúku, kde dali mali až 43% úspešnosť, kým nováčik premenil len 25% svojich pokusov. Nemenej dôležité boli aj trestné hody, zverenci Ľubomíra Urbana zahodil len jeden pokus, hostia v rovnakej štatistike stratili šesť možných bodov. 

 

Kto proti komu: Na dvoch hráčskych postoch sa rozhodol prvý zápas na Pasienkoch. V podkošovom priestore vyhrali domáci, keď duo Cvetinovič a Radoslav Rančík zaznamenalo 43 bodov, u hostí Baťka s Keelym dali iba 28 bodov. Rozohrávačský patril Košičanom, Edwards s Vlahovič dali spoločnými silami 34 bodov, kým domáce trio Marič, Subotič a Taylor dalo len 19 bodov. 

 

Delegácia rozhodcov: Gabara Boris, Zubák Zdenko, Doušek Tomáš

 

Povedali pred zápasom:

Ivan Benninghaus (manažér Košíc): "Náš posledný domáci zápas v tejto sezóne chceme vyhrať. Radi by sme sa tak poďakovali našim priaznivcom za podporu, ktorú nám prejavovali počas celej sezóny. Vieme, že Inter príde s malou psychickou výhodou v podobe domáceho víťazstva, ale zbrane neskladáme. Jedna cesta do Bratislavy by nám po tých všetkých nacestovaných kilometroch určite neprekážala."

Martin Bílik (hráč Interu): "Musíme ísť do zápasu v Košiciach agresívne. Musíme bojovať a chcieť za každú cenu zvíťaziť. To je všetko."

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK