Vytlačiť
Kategória: Preview

Komárno znížilo stav finálovej série na 1:3, ale Prievidza má stále v rukách dve možnosti na oslavu majstrovského titulu. Podarí sa im triumfovať pred domácim publikom?

BC Prievidza - MBK Rieker Com-therm Komárno, stav série - 3:1

Niké aréna, sobota 7.5. o 18:00, priamy prenos - Huste a Youtube, štatistický prenos

 

Priebeh série: Komárno sa zobudilo v správnom momente, s nožom na krku predviedlo najlepší výkon vo finálovej sérii a nedovolilo Prievidzi radovať sa zo zisku titulu na ich palubovke. "Obuvníci" držali taktovku zápasu po väčšinu priebehu vo svojich rukách, čo je najpodstatnejšie, v kľúčových okamihoch zvládli premieňať strely a zaslúžene nakoniec zvíťazili 96:88.

 

Čísla, čísla, čísla: Tentoraz prievidzská streľba za tri body nebola kľúčovým ukazovateľom v zápase, Komárno malo totiž skvelú bilanciu pod košom, kde zaznamenalo až o 26 bodov viac oproti svojmu súperovi. Zverenci Dragana Ristanoviča si tiež budú musieť dávať na trestné hody, v štvrtom zápase zahodili až 12 pokusov.

 

Kto proti komu: Pred Prievidzou stojí úloha ubrániť P.J. Alawoyu. Komárňanský pivot predviedol v stredajšom dueli jeden z najlepších výkonov sezóny, keď zaznamenal 36 bodov a 11 doskokov. Na strane zverencov Miljana Čuroviča je však Svetozar Stamenkovič, v stredu si do štatistík zapísal 23 bodov a 7 doskokov. Potrebné je však dávať pozor na celú základnú päťku Komárna, ktorá domácim víťazstvom výrazne herne ožila.

 

Delegácia rozhodcov: Tomašovič Zdenko, Ženiš Peter, Brziak Milan

 

Povedali pred zápasom:

Martin Boško (manažér Prievidze): „Vieme, že nás delí jediné víťazstvo od majstrovského titulu, ale pripravujeme sa na sobotu, ako sme sa pripravovali počas celej sezóny - zodpovedne, s úctou. Poznáme silu úradujúceho majstra, ale tiež poznáme svoju silu doma. Verím, že príde plný dom oblečený v bielych farbách, z 90% je už vypredané. Od tretej sa budú pred halou predávať lístky na státie. Do haly sa dostanete od 16:30 a pred halou sa budú dopredávať biele tričká.“

P.J. Alawoya (hráč Komárna): „V prvom rade som rád, že sa nám podarilo vo výbornej atmosfére pred našimi vynikajúcimi fanúšikmi zvíťaziť a vrátiť tak sériu do Prievidze. Určite nikto z nás nechce, aby sa nám sezóna v sobotu v Prievidzi skončila a urobíme všetko pre to, aby sme si sezónu ešte predĺžili. Bude to však ťažké, Prievidžania nás majú dobre naštudovaných. V každom prípade, budeme sa snažiť zopakovať náš výkon z posledného domáceho zápasu, všetci pre to urobíme najviac, ako sa bude dať!“

FOTO: KAROL SCHOLTZ