Vytlačiť
Kategória: Preview

Slovenské tímy začínajú sezónu netradične, stretnutiami na medzinárodnej scéne. Po Prievidzi sú teraz na rade Levickí Patrioti, ktorí sa opäť predstavia v Alpsko-jadranskom pohári. Súperom zverencov Tea Hojča bude na úvod slovinský celok KK Tajfun Šentjur. 

BK Levickí Patrioti – KK Tajfun Šentjur (Slovinsko)

Športová hala, sobota 1.10. o 18:00 – priamy prenos, štatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Igor Pipíška, Ladislav Bartoš

 

Pohľad do kuchyne

Levice: Levičania si udržali jednu z kľúčových postáv minuloročnej úspešnej sezóny, trénera Tea Hojča. Tomu sa opäť podarilo vyskladať zaujímavý tím, v ktorom skĺbil skúsenosti (Jozef Vojtek, Igor Josipovič) s talentovanými mladíkmi (Šimon Krajčovič, Jarvis Summers). Patriotov otestovalo v príprave deväť súperov, zvíťaziť sa im podarilo v troch prípadoch. Treba však poznamenať, že ich súperi mali veľkú kvalitu. Na medzinárodnom turnaji v Maďarsku, ktorý slúžil ako test pred stretnutím s Tajfunom, odohrali (až na jeden polčas) Patrioti vyrovnané zápasy. Proti Slovincom by mal byť k dispozícii kompletný tím.

Tajfun:  Aj pre slovinský tím je sobotňajšie stretnutie úvodným zápasom nového ročníka. Tajfun je tohtoročný víťaz Slovinského Superpohára a štvrťfinalista najvyššej súťaže. Okrem toho bojovali zverenci Krešimira Bašiča v Pohári FIBA Európa (koniec v skupinovej fáze) a Adriatickej lige (14. pozícia s bilanciou 7 výhier a 19 prehier). Po minuloročnej sezóne však nezostal v tíme kameň na kameni. Z družstva sa porúčalo až deväť hráčov, vrátane Emira Zimiča, ktorý zamieril do Košíc. Vedeniu klubu sa podarilo dotiahnuť sedmičku nových tvárí, kvalitu určite má čiernohorský pivot Milja Mikovič či Slovinec Ziga Fifolt.

 

Kto proti komu: Rozhodovať sa bude pod košom a na poste rozohrávača. Rozohrávači Levíc vyzvú mladé americké duo Keon Moore a Fred Thomas. Na pozícii centra zase Reginald Keely, Žarko Djurič či Igor Josipovič zabojujú o lopty s Žigom Fifoltom, Ivanom Držičom a Milju Mikovičom.

 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč (tréner Levíc): „Tešíme sa na zápas s tímom, ktorý hral v predchádzajúcej sezóne v jednej z najlepších európskych súťaží – Adriatickej lige a tiež v Pohári FIBA Európa. Nepochybne je tím na vyššej úrovni ako my, ale je to pre nás dobrá šanca získať skúsenosti. Tvrdo sme trénovali, teraz je čas na začiatok sezóny.“

Vladimír Klár (hráč Levíc): "Máme za sebou dlhú a tvrdú prípravu, počas ktorej sme sa postupne spoznávali a zvykali si jeden na druhého, tak počas tréningov, ako aj v prípravných zápasoch. Naša súhra možno nie je ešte úplne dokonalá, každým tréningom a zápasom však vidieť, že je to lepšie a posúvame sa ďalej. O súperovi nemáme zatiaľ veľa informácií, podrobnejšie sa tomu budeme pred zápasom. Je to však rovnako ako u nás nanovo vyskladané družstvo a preto tých informácií veľa nebude. Skôr sa chceme sústrediť na náš výkon, na naše nacvičené veci v obrannej aj útočnej fáze. Je cítiť v meste, že fanúšikovia sú už hladní po basketbale, preto verím, že na prvý súťažný zápas ich príde veľa a že nám pomôžu v súboji proti kvalitnému súperovi."

Foto: Lukáš Droppan

http://rlsbb.com/son-of-zorn-s01e03-720p-hdtv-x264-fleet/