Vytlačiť
Kategória: Preview

Prvé kolo nového ročníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy zakončí nedeľňajšia dohrávka medzi nováčikom PP & TV Raj Žilina, ktorého v premiére vyzve tím VŠEMvs Karlovka Bratislava.


PP & TV Raj Žilina - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Športová hala Rosinská, nedeľa 1. októbra o 17.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Igor Pipíška, Ján Kovalčík

Čo je potrebné vedieť: Po piatich rokoch sa opäť v Žiline bude hrať najvyššia súťaž, na nováčika čakajú v premiére "vysokoškoláci" z Bratislavy. Zverenci trénera Maroša Moravčíka využili posledné dni prípravy na to, aby čo najlepšie začlenili do tímu amerického rozohrávača Waltera Wrighta. Naproti tomu Karlovka nastúpi pravdepodobne konečne v plnej sile, čo bol faktor, ktorý ovplyvňoval ich výsledky v príprave. Môžeme očakávať zaujímavý duel, v ktorom sa stretnú dva odlišné herné systémy. 

Kto proti komu: Kľúčovou postavou domácich z pohľadu počtu bodov je rozohrávač Róbert Rožánek, ku ktorému sa pripojil Američan Walter Wright. Ich bodový potenciál sa bude snažiť zastaviť, respektíve vyrovnať na strane hostí Dalibor Hlivák alebo Michal Kožár.

Čísla, čísla, čísla: Žilina sa prezentovala v príprave ofenzívnym basketbalom, naproti tomu Karlovka stavia na kolektívnom výkone družstva. Ktorá taktika bude úspešnejšia v úvode nového ročníka?

Povedali pred zápasom:

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Nálada v tíme je pred prvým zápasom veľmi dobrá. Spoločne sa všetci v tíme pripravujeme na nedeľu, keď sa po piatich rokoch vráti do Žiliny najvyššia súťaž. Osobne si prajem, aby si cestu do haly našlo čo najviac divákov a verím, že sa budú baviť basketbalom."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Ligu začíname u nováčika v Žiline, je to mladý tím. Eufória z prvého zápasu bude určite veľká, no my sa pripravujeme na zápas ako na každý iný."

Foto: Facebook