Vytlačiť
Kategória: Preview

Semifinále pokračuje tretími zápasmi. Séria medzi Prievidzou a Handlovou je vyrovnaná, zatiaľ čo Komárno na zápasy vyhráva 2:0.

BC Prievidza – MBK Handlová

Niké aréna, sobota 4.4. od 18:00

V semifinálovej sérii medzi hornonitrianskymi rivalmi si zatiaľ obidve družstvá ustrážili domácu palubovku. Po minulotýždňovom prvom zápase, v ktorom zvíťazila Prievidza, si v stredu víťazstvo pred domácim publikom vybojovali Handlovčania. Prvá štvrtina stretnutia síce ešte bola vyrovnaná, no od druhej desaťminútovky sa vedenia chopili domáci, ktorí si ho ustrážili až do konca. „Bol to veľmi dobrý zápas. Hrali sme agresívnejšie oproti prvému zápasu. Predviedli sme dobrý výkon v útoku aj v obrane, ale toto nebolo naše maximum. Môžeme hrať ešte lepšie. V sobotu nás v Prievidzi čaká veľmi ťažký zápas,“ hovorí Bojan Stanojević, hráč Handlovej.

Aj Prievidza, aj Handlová síce zvíťazili jednoznačne, no diváci v športových halách nemali núdzu o dobrý basketbal a najmä fantastickú atmosféru, ktorá je už tradičnou súčasťou baníckeho derby. Stav série je zatiaľ vyrovnaný, no už v sobotu sa môžeme tešiť na ďalší boj medzi prievidzským a handlovským „baníkom“. Výhodu domáceho prostredia bude mať teraz opäť Prievidza. „Tento zápas musí byť úplne iný ako bol v Handlovej. Neboli sme agresívni v obrane a nehrali sme rozumne. Teraz hráme na domácej palubovke, určite bude veľa fanúšikov, čo bude naša veľká energia. Musíme začať hrať tvrdo a agresívne. Využívať pivotov a hrať kolektívne. Ak bude  hrať tak, ako máme, kolektívne a agresívne, nebudeme mať  problém vyhrať,“ povedal prievidzský hráč Igor Marić.

Stav série: 1:1 (80:73, 61:77)

MBK Rieker COM-therm Komárno – BK Inter Incheba Bratislava

ŠH, sobota 4.4. od 18:00

Prekvapenie nám priniesol druhý semifinálový zápas medzi Komárnom a Interom. Domáci žlto-čierni do zápasu vstúpili zle, čo Komárno patrične využilo na vypracovanie si dostatočného bodového náskoku. Po polčase sa však hra Interu zlepšila a vedenie hostí z Komárna sa zverencom Olega Meleščenka podarilo vynulovať. Nasledoval veľmi nervózny a napínavý záver, v ktorom sa hrdinom stretnutia stal Saša Janković. Ten úspešnou trojkou 9 sekúnd pred koncom potvrdil víťazstvo svojho družstva. Komárňania tak už po druhýkrát dobyli „interácku“ palubovku a pred sobotňajším stretnutím získali veľmi dôležitú psychickú výhodu. „Myslím si, že je potrebné, aby sme sa aj naďalej zaoberali najmä našou hrou a plnili pokyny nášho trénera. Budeme sa aj v nasledujúcom zápase snažiť hrať ako jeden tím, ako sme to robili aj doteraz. Inter je skvelé mužstvo, preto bude aj tretie stretnutie v play-off veľmi náročné. Avšak ak dokážeme zahrať tvrdo a budeme bojovať, výsledok bude viditeľný,“ konštatuje komárňanský líder T.J. Bannister.

Inter sa tak nachádza vo veľmi ťažkej situácii. Obhajca majstrovského titulu v sérii prehráva 0:2 a ak chce pomýšľať na finále, mal by tento nepriaznivý stav čo najrýchlejšie otočiť. V Komárne sa im už raz v tejto sezóne zvíťaziť podarilo, a to vo finále Budiš Slovenského pohára. Domáci však budú hnaní domácim publikom, ktoré sa v komárňanskej športovej hale každý zápas postará o skvelú basketbalovú atmosféru. „Do tretieho zápasu v sobotu musíme nastúpiť s chladnými hlavami a v plnej sile. Do Komárna si musíme ísť po víťazstvo,“ jednoznačne hovorí Jaroslav Musil, hráč Interu.

Stav série: 2:0 (90:85, 78:75)  

 

FOTO: PETIS JAŠKO