Vytlačiť
Kategória: Preview

Kolotoč Slovenskej basketbalovej ligy si síce dal pauzu, ale v basketbalovom kalendári je teraz priestor pre Slovenský pohár. Začínajú sa totiž štvrťfinálové zápasy, v ktorých je cieľ jasný - získať miestenku na Budiš Final Four Slovenský pohár v Prievidzi. Bude prvým účastníkom podujatia Lučenec alebo Handlová?

Slovenský pohár 2019/2020 - štvrťfinále:

BKM Lučenec - MBK Baník Handlová

Športová hala ARENA, sobota 8. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Anton Šarišský, Peter Karniš

Jedno aj druhé mužstvo rieši v aktuálnych dňoch skôr starosti ako príjemné veci. Lučenec prehral v lige dve stretnutia po sebe, hlavne s Komárnom sa zopakoval rovnaký scenár ako v novembri. Aj vtedy si plnil reprezentačné povinnosti tréner BKM Peter Jankovič, ktorému sa s jeho zverencami nepodarilo uspieť na juhu Slovenska. K dvom prehrám v rade sa pridali teraz navyše starosti s rozohrávačom Mikom Caffeym. Ten svojvoľne opustil pred niekoľkými dňami družstvo a jeho návrat k "Novohradčanom" je v tejto chvíli otázny. I bez neho však Lučenčania chcú uspieť a vybojovať si miestenku na Final Four turnaj. "V štvrťfinálovom zápase nás čaká súper z Handlovej. Vieme, že ten zápas bude pre nás extrémne náročný, kedže sa v tíme udiali nečakané zmeny. Musíme sa dívať dopredu a zodpovedne sa pripraviť. Poznáme kvalitu súpera a máme mu čo oplácať. Verím, že fanúšikovia oboch tímov opäť pripravia výbornú kulisu, ako to býva zvykom," povedal tréner Peter Jankovič.

Svoje starosti riešia aj na Hornej Nitre. Handlová neokúsila chuť víťazstvá už päť zápasov, navyše sa nedávno zranili dve dôležité opory a členovia užšej rotácie - Marek Jašš a Stefan Mitrovič. K tomu sa pridal aj koniec trénera Branka Maksimoviča na lavičke Baníka. "Ligová prestávka nám padla vhod, pretože v súčasnosti sa pasujeme so zraneniami a potrebujeme vyriešiť obsadenie trénerského postu. Napriek týmto skutočnostiam cestujeme do Lučenca s cieľom zvíťaziť a postúpiť na záverečný turnaj v Prievidzi. Na tréningu sme celý týždeň naplno pracovali a do pohárového zápasu ideme s rovnakým odhodlaním ako do majstrovských stretnutí," vyhlásil Tomáš Mrviš. Podľa našich informácií sa v najbližších hodinách dorieši uvoľnený post hlavného trénera Handlovej. Handlovčania chcú aj napriek týmto okolnostiam zabojovať o možnosť zabojovať o prvú trofej v sezóne v neďalekej Prievidzi. "Nenachádzame sa v ideálnej situácií a okrem toho, že sme týždeň trénovali bez kouča, nie je ani zdravotný stav v šatni uspokojivý. V Lučenci nás čaká náročný zápas, no pokiaľ do neho vložíme maximum, tak máme veľkú šancu postúpiť," myslí si kapitán družstva Saša Jankovič. 

Foto: Igor Cibula