Vytlačiť
Kategória: Preview

Dianie vo finálovej sérii Niké SBL sa v stredu presúva do Lučenca, kde domáci "pelikáni" plánujú zabudnúť na nevydarený vstup a vyrovnať stav série na 1:1. Patrioti z Levíc cestujú vo väčšej pohode a sú odhodlaní utrhnúť v boji o titul na rozdiel dvoch duelov. Ktorej strane sa podarí zrealizovať predzápasový plán?

Niké SBL - 2. zápas finále (streda 27. apríla o 18.00 h):

BKM Lučenec - Patrioti Levice

/stav série - 0:1/

K zápasu: Levičania v podstate vzhľadom na okolnosti, dokonale zvládli vstup do finálovej série. Dlho sa nevedelo, či bude k dispozícii kapitán tímu Šimon Krajčovič, ten napokon bol na palubovke viac ako viditeľný, ale absentovalo trio Martin Bachan, Viktor Juríček a Eduard Kotásek. Ich status pre stredajšie stretnutie je v tejto chvíli neznámy. Víťazstvo o 18 bodov (76:58) dodalo vicemajstrovi mentálnu pohodu, ale cesta k ďalšiemu úspechu nebude podľa trénera Michala Madzina taká jednoduchá: "Musíme zostať na zemi. Čaká nás úplne iný a hlavne nový zápas, v úplne inej atmosfére. Pripravíme sa a opäť budeme bojovať. O tom to bude." Patrioti predčili svojho rivala v bitke o titul vo všetkých dôležitých herných aspektoch, najmä pod košom a vo využívaní strát. Je však jasné, že takýto scenár sa v Lučenci asi opakovať nebude. "Z našej strany to bude to isté, musíme hrať rozumne v útoku a využívať naše silné stránky. Hlavné bude kontrolovanie rýchleho protiútoku a doskoku. Treba sa pripraviť na agresívnu obranu a tiež búrlivú atmosféru. Ideme do Lučenca 100-percentne koncentrovaní. Vieme, že tam nám diváci nepomôžu a bude to my proti všetkým," myslí si kapitán Levíc Šimon Krajčovič. 

Lučenčania ako víťaz Slovenského pohára a tretí tím po základnej časti, rozhodne zaostali v úvodnej finálovej bitke za očakávaniami. V plnej sile zaznamenali len 58 bodov, čo je najhorší ofenzívny výkon "pelikánov" v aktuálnom ročníku. Výsledkový tlak je momentálne na ich strane, preto jednoznačným cieľom bude nepustiť súpera vo finále k trháku. "V druhom finálovom zápase očakávam, že sa nám podarí limitovať útočný doskok súpera. Verím, že si lepšie budeme posúvať loptu a ostatné už potom príde," vyjadril sa kouč Daniel Sokolovsky. Jeho zverenci majú čo naprávať pred vlastnými fanúšikmi, ale ako táto sezóna už neraz ukázala, tak vždy dokázala prísť z lučeneckej strany rázna odpoveď. Takýto scenár si želajú všetci, vrátane krídelníka Lukáša Boleka: "Bude to ďalší náročný duel. Ide o to, aby sme sa vrátili k tomu, čo sme predvádzali celú sezónu. Bude to len o tom, ako my dokážeme reagovať na nepriaznivý výsledok. Je to len 0:1."

Kto píska: Marek Kúkelčík, Peter Ženiš, Martin Margala

Kde sledovať: 

Foto: Lukáš Droppan