Vytlačiť
Kategória: Preview

Na začiatku nového roka sa rozohrá dvoma zápasmi štvrťfinále Slovenského pohára. V sobotu sa stretli v lige, teraz ich čaká v rovnakom garde ďalší duel, reč je samozrejme o Lučenci a Handlovej. Aj Spišskí Rytieri si prednedávnom zahrali s Interom Bratislava, len s tým rozdielom, že teraz to bude u lídra Niké SBL. 

Slovenský pohár 2022/2023 - štvrťfinále (streda 11. januára):

BKM Lučenec - MBK Baník Handlová (17.00 h)

K zápasu: Nestáva sa tak často, aby sa tie isté tímy a v tom istom poradí stretli dvakrát v priebehu piatich dní. Presne toto je prípad Lučenca a Handlovej. V sobotu mali diváci možnosť vidieť ofenzívnu prestrelku, v ktorej bez väčších problémov uspeli "pelikáni" (116:98). Domáci kouč Nenad Miloševič však nebol aj napriek tomu spokojný s výkonom svojich zverencov. Zlepší sa to v stredu? 

Handlová síce atakovala 100-bodovú hranicu, ale na úspech to nestačilo. V ligovej tabuľke je situácia stále rovnaká, na Prievidzu strácajú jedno víťazstvo. "V stredu sa vrátime do Lučenca, kde v priebehu piatich dní odohráme už druhý zápas. Tentoraz sa bude bojovať o postup do semifinále Slovenského pohára. Po sobotnom meraní síl s týmto súperom vieme, čo všetko musíme na ihrisku zmeniť. Základom úspechu bude diametrálne zlepšenie obrany v hre jedna na jedna. Okrem toho musíme byť práve my tým celkom, ktorý vloží do stretnutia väčšiu energiu a ukáže väčšiu túžbu po víťazstve. V neposlednom rade musíme hrať disciplínovane a koncentrovane," myslí si asistent trénera Karol Kučera. Už tradičnou otázkou u "baníkov" je zdravotný stav družstva, v sobotu nebol k dispozícii Peter Vojtek a Jakub Kádaši. "Čaká nás ďalší zápas pod košmi Lučenca, kde sme v uplynulú sobotu ťahali za kratší koniec. V ňom bolo o víťazovi rozhodnuté prakticky už po prvej štvrtine. S výkonom, ktorý sme podali, spokojní samozrejme nie sme. Sústrediť sa už ale musíme na to, čo nás čaká. V Lučenci nastúpime do odvety, aj keď tentoraz pôjde o postup do semifinále Slovenského pohára. Verím, že pokiaľ vstúpime do zápasu koncentrovaní a zlepšíme obranu, budeme mať reálnu šancu zvíťaziť a postúpiť. Som si istý, že v tomto stretnutí podáme kvalitnejší výkon a za celý tím môžem vyhlásiť, že pre postup urobíme maximum," uviedol Branislav Pipíška. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

DSC 4595 

Spišskí Rytieri - Inter Bratislava (18.00 h)

K zápasu: Nielen Lučenec s Handlovou sa prednedávnom stretli, ale rovnaký prípad je aj u Spišských Rytierov a Interu Bratislava. K ich vzájomnému duelu prišlo na konci decembra, vtedy sa z víťazného obratu (91:88) radovali "Novovešťania". Čo sa odvtedy udialo? Zverenci trénera Tea Hojča zaznamenali štvrté a piate ligové víťazstvo za sebou - proti Komárnu (93:86) a Svitu (92:78), vďaka čomu sú pevne na prvom mieste Niké SBL. Svoju aktuálnu fazónu by teraz radili potvrdili postupom do Final Four Slovenského pohára. "Svojimi výkonmi a postavením v tabuľke sme si vybojovali právo hrať štvrťfinále na domácej palubovke a ja pevne verím, že ho aj využijeme. S Interom máme z ligy celkom čerstvú skúsenosť, pred dvoma týždňami sme tam vyhrali trojkou v poslednej sekunde a tak sa musíme pripraviť na to, že hostia si brúsia zuby na odvetu. Vyhrávať tituly nás však baví, chceme ísť do Final Four a byť tak naďalej v hre vo všetkých súťažiach, do ktorých sme sa v tomto ročníku prihlasili. Samozrejme, že máme svoj herný plán, ak ho chalani dodržia, tak verím, že budeme úspešní. Stále nemôžeme počítať s Antonim, tak musia zabrať všetci, ktorí dostanú na palubovke priestor," vyjadril sa asistent trénera Erich Korfanta. 

Najdôležitejšou správou pre hráčov Interu je, že sa konečne skončilo viac ako mesačné čakanie na víťazstvo. K tejto udalosti prišlo hneď v prvom stretnutí roka 2023, keď po tuhom boji uhájili proti Prievidzi domácu palubovku (63:60). Vďaka tomu si uhájili v tabuľke tretie miesto, na prenasledovateľov majú menší náskok a na Spiš môžu ísť v uvoľnenejšej nálade. Víťazný recept na svojho súpera poznajú, v lige ho zdolali v 2 z 3 doterajších stretnutí. Vylepšia túto sériu a zahrajú si v semifinále Slovenského pohára?

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan