Vytlačiť
Kategória: Preview

V strede týždňa sa podarí dobehnúť ďalší rest, konkrétne uzatvoriť 13. kolo. V ňom sa proti sebe postavia tímy s úplne odlišnou fazónou. Svit hrá o to, aby natiahol víťaznú sériu už na 5 zápasov a Lučenec aby nezaknihoval piatu prehru po sebe. 

Niké SBL 2022/2023 - 13. kolo (streda 8. februára, 18.00 h):

Iskra Svit - BKM Lučenec

K zápasu: Január a začiatok februára prináša pre fanúšikov Svitu samé dobré správy. Iskra postúpila do semifinále Slovenského pohára a proti Komárnu zaznamenala už štvrté víťazstvo za sebou (98:90). Ďalší dôležitý úspech pre "medveďov", ktorý len potvrdil ich aktuálne tretie miesto v tabuľke. Čo je však ešte dôležitejšie, tak začínajú si budovať náskok na svojich prenasledovateľov. A výraznejšie pomôcť si môžu aj v dohrávke 13. kola pred svojimi fanúšikmi. 

To Lučenec rieši odlišné starosti, ako napríklad momentálnu výsledkovú formu. Vicemajster sa zase raz dostal do herného útlmu, v Leviciach z toho bola jedna z najvyšších prehier v sezóne (72:95), po ktorej tréner Nenad Miloševič naznačil, že príde k nejakým zmenám. V tabuľke sú "pelikáni" na šiestej priečke a lepšie méty sa začínajú vzďaľovať. Pre to je potrebné čo najskôr sa vrátiť na víťaznú vlnu, napríklad hneď pod Tatrami. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix