Vytlačiť
Kategória: Preview

Semifinálové série Niké SBL pokračujú zápasmi č. 3. Obe série sú v tomto prípade na východe, pod Tatrami môžeme spoznať prvého finalistu. Levice majú v rukách postupový mečbal, ale Svit sa ešte neplánuje rozlúčiť s účinkovaním v tejto sezóne. V neďalekej Spišskej Novej Vsi sa predstaví Komárno v súboji o to, kto sa ujme vedenia v sérii a získa do rúk dôležitú výhodu. 

Niké SBL 2022/2023 - 3. zápasy semifinále (sobota 22. apríla, 18.00 h):

Spišskí Rytieri (1.) - BC Komárno (4.)

/stav série - 1:1/

K zápasu: Po takmer bezchybnom výkone Spišiakov v otváracom stretnutí série, to bola na juhu Slovenska úplne odlišná pesnička. V ofenzívnej prestrelke ťahali za kratší koniec, napokon po dramatickom závere prehrali 92:101. Pred sobotou je tak jasné, čo musia urobiť pre to, aby si vybojovali mečbal a udržali si výhodu domáceho prostredia. Mierny tlak bude na ich strane, predsa len, ide o víťaza základnej časti. "Dovolili sme Komárnu vyrovnať stav série a tak si vedenie musíme vziať späť. Bude to náročné, lebo hostia určite vycítili šancu a pôjdu po nás. Na to ale musíme mať ráznu odpoveď. Vstúpiť do stretnutia ešte s väčšou energiou, ako tomu bolo v prvom zápase a v tomto móde vydržať celých 40 minút. Každý hráč, ktorý sa dostane na palubovku, musí ísť 'na krv', je to semifinále play off, niet sa na čo vyhovárať, ani šetriť. Vieme o čo sa hrá, verím, že semifinálový mečbal bude dostatočná motivácia pre našich zverencov a že si ho aj za pomoci našich fanúšikov vybojujeme," uviedol asistent trénera Erich Korfanta.

Komárno naproti tomu najlepším možným spôsobom odpovedalo na výraznú prehru z prvého vzájomného súboja v tejto sérii. Doma sa dokázalo vyhrabať aj z dvojciferného manka a s podporou publika si vybojovalo minimálne ešte jeden duel vo svojej hale. Teraz pôjde o to, či bude najbližšiu stredu odvracať koniec sezóny alebo bude mať šancu ukončiť sériu. Všetko záleží od toho, ako si povedú na palubovke Spišských Rytierov. "Čaká nás mimoriadne náročný zápas, na ktorý musíme od prvej minúty nastúpiť sústredení a odovzdať na ihrisku všetko. Taktiež musíme hrať zodpovedne v obrane, pokiaľ chceme pomýšľať na úspech," myslí si Vuk Djordjevič. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

  H0I1771

Iskra Svit (2.) - Patrioti Levice (3.)

/stav série - 0:2/

K zápasu: Výpadok v prvom stretnutí semifinálovej série bol evidentne len zlým dňom pre hráčov Svitu. V Leviciach to už bol ten tím, ktorý vyhral Slovenský pohár a v základnej časti obsadil druhé miesto. Dlho bojoval o prinavrátenie výhody na svoju stranu, ale nakoniec bol úradujúci majster nad jeho sily. Teraz bude v Iskra aréne v pozícii, ktorú už pozná z prvého kola play off. Čaká ich duel o všetko, hlavne o to, aby sa ich úspešná sezóna ešte neskončila. "Čo môžem za nás povedať je, že sa nevzdáme. Boli sme už v takejto situácii v sérii s Prievidzou. Vždy rozmýšľame len nad najbližším zápasom. Zapracujeme na tréningu na niektorých veciach a vieme, že v sobotu dáme do toho všetko. Budeme hrať dobre v obrane a v útoku urobíme, čo je potrebné. Na konci uvidíme, aký z toho bude výsledok," povedal Hayden Koval. 

Levičania sú na prahu toho, aby sa v tomto ročníku Niké SBL stali prvým finalistom a o majstrovskú trofej si zahrali tretí rok po sebe. Výrazne si pomohli domácim triumfom (87:75), takže aktuálne majú v rukách semifinálový, respektíve postupový mečbal. Pod Tatrami ich nečaká nič jednoduché, veď len pred týždňom tam uspeli prvýkrát v aktuálnom ročníku. Šancu na ukončenie série budú mať minimálne dvakrát, radi by však využili hneď prvú možnosť. "Svit sa pokúsi využiť výhodu domáceho prostredia a do tretieho semifinálového zápasu vstúpiť dobre. Z nášho pohľadu je to proti týmto chalanom vždy rovnaké, musíme hrať tvrdo a využiť šírku našej súpisky. Ak toto urobíme, tak som si istý, že vyhráme," prezradil Devon van Oostrum.

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan, Karol Scholtz