Vytlačiť
Kategória: Preview

Je jasné, že niekomu z tohto zápasu sa podarí zmazať nulu v kolónke víťazstiev. Dohrávka 2. kola prinesie zaujímavý stret generácií, v podobe súboja Slávie SPU Nitra s Interom Bratislava.  

Niké SBL 2023/2024 - 2. kolo základnej časti (nedeľa 1. októbra, 16.00 h):

Slávia SPU Nitra - Inter Bratislava

Pred zápasom: Nitra pri svojom návrate na mapu Niké SBL rozhodne nezanechala zlý dojem, v televíznom zápase dokázala hrať s vicemajstrovským Komárnom vyrovnanú partiu. Nebyť straty koncentrácie v tretej štvrtine, tak mohla pokojne siahať aj na výhru, no napokon prehrala 79:85. "Na nedeľňajší zápas sa ja osobne veľmi teším, nálada v šatni je dobrá, v poslednom zápase s Komárnom sme ukázali kvalitu a ukázali sme, že s nami môžu v lige počítať. Chceme to teraz v nedeľu potvrdiť, hrať dobrý, zodpovedný basket a pokúsiť sa vyhrať. Myslím si, že Inter je ten tím, ktorý by sme mohli porážať, takže určite ideme s dobrou náladou a s tým, že si ideme zobrať prvé víťazstvo," vyhlásil Milan Žiak. Ako sme uviedli na začiatku preview, tak v meste pod Zoborom to bude zaujímavý stret generácií. Na domácej strane skúsení Slováci, proti ním nastupujúca generácia mladíkov. "Na toto sme všetci čakali. Všetci sa tešíme, že po dlhom čase znovu uvidíme najvyššiu basketbalovú súťaž v Nitre. Privítame Inter Bratislava. Keď si premietneme históriu, najvypätejšie zápasy v tom poslednom období boli práve medzi nami a Interom Bratislava. Očakávame dosť náročný zápas, najmä z pohľadu toho, že Inter doma prehral so Svitom. Inter je taká zmes zahraničných hráčov a mladých talentovaných hráčov, takže sem určite prídu s veľkou nabudenosťou smerom k víťazstvu, ale my sme zahrali dobre v Komárne a chceli by sme doma potvrdiť svoju kvalitu aj v druhom vystúpení v Nike SBL," prezradil tréner Ľubomír Urban. 

Ako prezradil kouč Nitry, tak Inter Bratislava pricestuje s cieľom zvíťaziť, hlavne po nevydarenej domácej premiére. Hala na Vietnamskej tentoraz nebola povestným x-faktorom, ako tomu bolo v predchádzajúcom ročníku, Iskra Svit si po výsledku 84:71 odnášala z hlavného mesta cenné dva body. "Žlto-čierni" majú na čom pracovať, čo neraz v rozhovoroch naznačoval tréner Danilo Rakočevič. Príde progres už proti nováčikovi? "V nedeľu musíme predviesť, aj energiou, určitú reakciu na to, čo nám chýbalo v zápase so Svitom. Myslím, že sme dobre trénovali počas uplynulého týždňa. Dúfam teda, že sme dobre nastavení na tento zápas a urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali. Samozrejme, nebude to ľahké, ako takmer nikdy, keď sa hrá vonku. Nitru navyše čaká premiéra pred domácim publikom. My to ale musíme všetko zvládnuť a spraviť maximum pre víťazstvo," vyjadril sa kouč Danilo Rakočevič. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať: 

Foto: Karol Scholtz