Vytlačiť
Kategória: Preview

Záver januára patrí poslednému zápasu z programu 26. kola. Handlová sa pred televíznymi kamerami plánuje vrátiť k stíhaniu prvého miesta, Rytieri cestujú na hornú Nitru potvrdiť stúpajúcu formu. 

Niké SBL 2023/2024 - 26. kolo základnej časti (streda 31. januára, 18.00 h):

MBK Baník Handlová - Spišskí Rytieri

Pred zápasom: "Baníci" to mali cez víkend u majstra rozohrané dobre, súboj o prvé miesto ale bol v znamení dvoch rozdielnych polčasov. Kým po prvom polčase v Leviciach ešte vyhrávali, tak po druhom polčase odchádzali s prehrou o 18 bodov (62:80). "Po nepresvedčivom druhom polčase v Leviciach nás opäť čaká náročný duel proti Spišským Rytierom. Budeme sa zodpovedne pripravovať, aby sme odčinili prehru z Levíc," uviedol Jakub Petráš. Po drobnom zakopnutí sa Handlovčania plánujú čo najrýchlejšie vrátiť na víťaznú cestu a opätovne stíhať prvé miesto. K tomu im určite pomôže podpora z domáceho publika a tiež fakt, že vo svojej hale len tak nerozdávajú body súperom. "V stredu nás čaká veľmi ťažký zápas proti Spišiakom. Ide o tím, ktorý je zložený na dosiahnutie najvyšších priečok súťaže. Rytieri majú obrovskú kvalitu, a aj keď sa ešte stále hľadajú, som presvedčený, že ich čas príde. Verím, že sa dobre pripravíme a odohráme zápas na hranici našich možností. K víťazstvu budeme potrebovať aj našich fantastických divákov, preto dúfam, že príde plné hľadisko. Práve hľadisko je našim šiestym hráčom, ktorý nám aj v tomto prípade môže výrazne pomôcť," doplnil tréner Nenad Miloševič. 

Spišiaci mali posledný súťažný zápas pred týždňom, prehra v česko-slovenskom súboji v rámci Alpsko-jadranského pohára na palubovke Ústí nad Labem (82:89), znamenala ukončenie nádejí na zopakovanie účasti vo Final Four tretí rok po sebe. Krátka prestávka od stretnutí prišla Rytierom vhod, tréner Teo Hojč sa mohol venovať začleneniu nových posíl do tímu a práci na taktických veciach. V lige sa postupne výsledkovo zdvíhajú, čo vidieť na tom, že majú v podstate kontakt s 2. - 5. miestom, akurát sa im vonku ešte nedarí podľa predstáv. "Čaká nás ďalší ťažký a kvalitný súper. Handlová okupuje druhé miesto tabuľky, hlavne doma hrá výborný basketbal. My však do každého zápasu vstupujeme s jediným cieľom - vyhrať a inak tomu nebude ani tentokrát. Veľmi dobre vieme, kde majú domáci extrémnu kvalitu, zámorské rozohraváčske duo patrí medzi to najlepšie, čo naša liga ponúka. Spolu s balkánsko-slovenským mixom tvorí puzzle, ktoré, zdá sa, že do seba veľmi vhodne zapadlo. Našim cieľom bude eliminovať túto nespornú kvalitu. Po dobrom zápase, ktorý sme absolvovali v rámci Alpsko-jadranskeho pohára v českom Ústí nad Labem, sme mali trošku voľna, ktoré sme využili hlavne na zapracovanie nových hráčov do tímu. Na tréningoch chlapci poctivo pracovali, teraz to už len pretaviť do ostrého zápasu. Teším sa na dobrý basketbal a verím, že v ňom podáme kvalitný výkon, ktorý bude viesť k dôležitým bodom," prezradil asistent trénera Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať: 

Foto: Ľuboslav Kurinec