Vytlačiť
Kategória: Preview

Pohárové a reprezentačné povinnosti sú za nami, opäť sa tak naplno môže rozbehnúť ligové dianie. Hneď prvý marcový deň prináša predohrávku 29 kola, v ktorej na seba narazia Inter a Nitra. Domáci chcú zažiť prvý úspech v novej hale, hostia výhrou ešte prehovoriť do boja o posledné miesto v play off. 

Niké SBL 2023/2024 - 29. kolo základnej časti (piatok 1. marca, 18.00 h):

Inter Bratislava - Slávia SPU Nitra

Pred zápasom: Zrekonštruované Pasienky, respektíve Národné basketbalové centrum, zatiaľ domácim družstvám nepraje. Mnohí si želali úspech slovenskej reprezentácie, duel s Belgickom však nedopadol podľa predstáv. Rovnako tomu bolo aj v konfrontácii "žlto-čiernych" so Spišskými Rytiermi, keď si výhru odnášal súper z východu. Ako sa hovorí, do tretice všetko dobré a presne v to dúfajú hráči Interu. So 7. miestom v tabuľke rozhodne nevládne spokojnosť, do konca základnej časti by radi vystúpili ešte na vyššiu pozíciu. Prvý krok už môžu urobiť na začiatku marca. "My vieme, čo musíme robiť. Dobre sme trénovali. Pauzu sme využili na zlepšovanie sa. Teda aj na vytvorenie dobrej atmosféry a aj na dobrý tgéning. Preto verím, že v piatok budeme správne nastavení. Dúfam, že nás prídu podporiť ľudia a že tento raz nesklameme, že budeme oplývať energiou a bojovnosťou, ktorá nám pred dvomi týždňami, v prvom zápase doma, na Pasienkoch, chýbala. Urobíme všetko preto, aby sme odohrali dobré stretnutie a aby sme ho vyhrali," vyhlásil tréner Danilo Rakočevič. 

Nitranom padla zápasová prestávka vhod, tesne pred ňou prešlo družstvo početnými hráčskymi zmenami, takže bolo dosť času na začlenenie do kolektívu, zmeny v taktike a vyladenie nedostatkov. "Cez prestávku sme sa dobre pripravili. Nemali sme žiadne dni voľna, od pondelka do piatku sme tvrdo pracovali, takže verím, že sme fyzicky pripravení. Aj po psychickej stránke to bude pre nás v piatkovom zápase veľká skúška, ale sme pripravení a myslím si, že v tejto druhej fáze sezóny môžeme prekvapiť každého," uviedol Jason Ricketts. Spolu so spoluhráčmi ešte bojujú o to, aby zdramatizovali dianie o 8. priečku, ktorá zaručuje účasť v tohtoročnom play off. Šancí už nie je veľa, na Lučenec strácajú 4 víťazstvá, takže povinnosť velí čo najskôr zbierať úspechy, ak nechcú len dohrávať posledné stretnutia. "Po prvýkrát ideme hrať do novootvorenej krásnej športovej haly na Pasienkoch, ktorú sme minulý týždeň obdivovali pri reprezentačnom zápase Slovenska s Belgickom. Pri obdivovaní krásy tejto športovej arény, nesmieme zabudnúť, že sme na Inter prišli v prvom rade hrať basketbal. Mali by sme si uvedomiť, že hráme s Interom poslednýkrát v sezóne. Všetci vieme, že práve proti Interu máme čo naprávať," dodal kouč Ľubomír Urban. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Martin Havran