Vytlačiť
Kategória: Preview

Inter a Karlovka sa opäť po roku stretáva v štvrťfinálovej sérii. Bude to aj teraz tak jednoznačné ako to bolo pred rokom?

BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava: sobota 5. marca o 18:00, Hant Aréna

Pohľad do kuchyne

Inter: Víťaz Budiš Slovenského poháru ide do play-off s cieľom získať aj druhú trofej aktuálnej sezóny. Jednoduché to mať nebude, ale na poslednú chvíľu prišla do tímu ďalšia skúsená tvár - 32-ročný Nemanja Marič. Zdravotný stav tímu sa podpísal aj na konci základnej časti, čo stálo zverencov Ľubomíra Urbana šancu zabojovať o prvé miesto. Najskôr prišla prehra na palubovke Prievidze a definitívne potvrdenie druhého miesta prišlo po prekvapivej domácej prehre s Levicami. Do bratislavskej štvrťfinálovej série by mali ísť žlto-čierni pod menším tlakom a s cieľom rozložiť sily na ďalšie súboje.

Karlovka: Zverenci Milana Černického sa opäť po roku dočkali svojho "obľúbeného" súpera. Tieto dva tímy sa priťahujú, pretože mimo základnej časti sa od vstupu Karlovky stretli aj v štvrťfinále Slovenského pohára a samozrejme v play-off. Vysokoškoláci neboli ďaleko od šiesteho miesta po základnej časti, ale ani v jednom prípade nezdolali vyššie postaveného tabuľkového súpera. Výhodou pre Karlovku môže byť fakt, že tlak na postup bude na strane ich súpera.

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Inter:

Karlovka:

 

Kto proti komu

Poďme sa zo štatistického pohľadu pozrieť na jednotlivých hráčov základnej päťky. Ktorá zostava je efektívnejšia? Vychádzame samozrejme z najčastejšej základnej zostavy tímu počas sezóny a ich priemeru na zápas.

Inter:

Karlovka:

 

Čísla, čísla, čísla

O tom, že Inter je favoritom série, potvrdzujú aj čísla zo štatistík, kde sú žlto-čierni oveľa lepším tímom vo všetkých ukazovateľoch.

 

Bilancia

V doterajšej dvojročnej histórii vzájomných zápasov sa radovali z víťazstva výhradne len hráči Interu. Počas tejto sezóny brali dva body za víťazstvo po výsledkoch - 77:64, 94:66, 104:72 a 98:81. Tieto tímy sa stretli aj vo štvrťfinálovom stretnutí Budiš Slovenského pohára, kde bol tiež víťazom Inter (88:60).

 

Delegácia rozhodcov

Fuska Pavel, Margala Martin, Macura Peter

FOTO: PETER PENIAŠKO