• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

S blížiacim sa záverom základnej časti pokračujú Býci v snahe o vylepšenie svojho kádra. Po neúspešnej skúške Srba Miliča Blagojeviča prichádza do Košíc jeho krajan Miloš Dimič.  

“Vzhľadom na neuspokojivé výsledky a prejav mužstva, ktorý nie je na požadovanej úrovni, rozhodli sme sa po príchode nového trénera nájsť i vhodné typy pre posilnenie kádra. Voľba padla na 26-ročného Srba Miloša Dimiča, ktorý bol naposledy hráčom bosnianskej Igokey. Na svojom konte má skúsenosti zo silnej adriatickej ABA Ligy i Eurocupu. Veríme, že pôjde o správnu voľbu, ktorá tu ostane až do konca sezóny a potvrdí referencie zo strany trénera Brajkoviča. Aj preto sme ho nebrali na skúšku, ale podpísali sme s ním rovno zmluvu,” uviedol manažér KB Košice Ivan Benninghaus.

Tréner Dražen Brajkovič dostal po svojom príchode voľnú ruku v prípade výmeny dvoch hráčov.

“Nepotrebujeme hráčov dvanásť do tucta, potrebujeme získať rozdielového hráča, ktorý zaberie v kritických momentoch,” zdôraznil Benninghaus. “Aj v poslednom zápase v Prievidzi sme cítili, že v ťažkých chvíľach nebol nikto schopný streliť ťažký kôš a pomôcť tímu chytiť sa. Veríme, že Dimič zaberie a zúročí pôsobenie v ťažších súťažiach, ako je tá naša slovenská.”

Príchod ďalšieho legionára spôsobil pretlak cudzincov, ktorý sa rozhodli Býci vyriešiť ukončením spolupráce s Američanom Luisom Jacobom.

“Čierny Peter ostal v rukách Luisa vzhľadom na to, že sme získali hráča pre jeho pozíciu tri a navyše, Jacobo v posledných zápasoch podával také výkony, aké podával. Zo začiatku sa ukazoval lepšie, ale súperi si ho asi časom prečítali a momentálne sa už nedokázal presadzovať tak, ako by sme si to želali,” dodal Benninghaus.

Dvadsaťšesťročný, 195 cm vysoký, Miloš Dimič je rodákom z Leskovacu, profesionálnu kariéru odštartoval v roku 2009 v tíme FMP Belehrad. Nasledovali pôsobenia v Radnički FMP a Radnički Kragujevac. Minulú sezónu odohral za Vršac a tú aktuálnu odštartoval ako hráč bosnianskeho majstra Igokea. V roku 2011 reprezentoval Srbsko na Univerziáde v čínskom Šenžene, kde získal zlatú medailu.

“O možnosti príchodu do Košíc ma informoval môj agent. Ponuka ma zaujala, dohodli sme sa na podmienkach a tak som tu. Verím, že budem pre tím prínosom,” vyslovil sa Dimič po pondelkovom prvom tréningu s novými spoluhráčmi.

O tíme Býkov toho veľa netušil, potešila ho ale prítomnosť krajanov Aleksandara Vlahoviča a Sašu Avramoviča.

“Som rád, že sú tu a pomôžu mi pri aklimatizácii. Chalani vraveli, že cieľom klubu je semifinále, radi by ale zabojovali aj o finále či samotný titul. Urobím všetko preto, aby som im v tom pomohol,” dodal Miloš Dimič. 

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: NOVOSTI.RS