• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Po dohrávke Žiliny s Prievidzou sa skompletizovalo šieste kolo Slovenskej basketbalovej ligy, čo znamená, že je aj tradičný čas na zhodnotenie najlepších individuálnych výkonov kola. Kto sa tentoraz prepracoval do výberu?

 

Zahraničný hráč kola

Handlová získala premiérové tohtosezónne víťazstvo vo veľkom štýle, dokázala totiž ukončiť víťaznú sériu Interu Bratislava na ich palubovke. Hráči Baníka sa zomkli, v oklieštenej zostave sa viacerí vyburcovali k životným výkonom. Mimoriadne viditeľný bol skúsený pivot Aleksandar Radukič, napokon mal proti svojmu bývalému klubu 28 bodov, 8 doskokov a 3 asistencie. Na domácej strane ťahal "žlto-čiernych" už tradične Lee Skinner, tentoraz si pripísal do štatistík 27 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie. Najlepšiu možnú premiéru absolvoval v komárňanskom drese Vladimir Djordjevič, s jeho výraznou pomocou sa podarilo doma udolať Svit po predĺžení. Posila "obuvníkov" mala na svojom konte 21 bodov, 9 doskokov a 3 asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

Žilina predviedla proti Prievidzi trojkovú streleckú explóziu, ktorej hlavnou tvárou bol Róbert Rožánek. Odchovanec klubu premenil 7 z 10 pokusov, celkovo mu svietilo v štatistikách 30 bodov, 8 doskokov, 6 asistencií, 9 plusových faulov a jasne najvyššia užitočnosť v rámci 6. kola - 37. Tréner Lučenca Peter Jankovič sa stabilne môže opierať o produkciu Jaroslava Musila, reprezentačný krídelník prispel k výhre nad Spišskou Novou Vsou 19 bodmi, 5 doskokmi a 3 asistenciami. Cieľom Handlovej je, aby ju v tejto sezóne ťahali Slováci. Potvrdilo sa to na Pasienkoch, kde dal o sebe vedieť Tomáš Mrviš. Ex-hráč Interu zaznamenal 15 bodov, 7 doskokov, 6 asistencií a mal najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov spomedzi družstva - +15. 

 

Šiesty hráč kola

Vynikajúci návrat po zranení absolvoval rozohrávač Svitu Isaiah Johnson. Jedinou škodou bol fakt, že jeho výkon nemal v Komárne víťaznú pečať. Americkému playmakerovi zapísali štatistéri 24 bodov, 9 doskokov, 4 asistencie a 5 ziskov. Zo zranenia sa dostal aj žilinský rozohrávač T.J. Sapp, proti Prievidzi z toho bolo 17 bodov, 4 asistencie a 2 zisky. Veľkú pohodu prežíva v handlovskom drese Marek Jašš, čo sa odzrkadľuje aj na jeho výkonoch. Proti Interu z toho bolo 13 bodov, 5 doskokov a 4 asistencie. 

 

Strelec kola

Žilinský Róbert Rožánek sa s 30 bodmi stal najlepším strelcom 6. kola SBL. 

 

Ideálna päťka kola

Do ideálnej päťky šiesteho kola SBL sa prepracovali až dvaja členovia MBK Baník Handlová, konkrétne Tomáš Mrviš a Aleksandar Radukič. Farby Interu háji Lee Skinner, Žilinu reprezentuje Róbert Rožánek a zostavu dopĺňa Vladimir Djordjevič z Komárna. 

Foto: Lukáš Droppan