• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Aj v tomto ročníku SBL spolupracuje redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom a spoločnosťou Peak na vyhlasovaní „Peak hráča mesiaca“. Úvodný mesiac nového ročníka ukázal, že liga je oveľa vyrovnanejšia a nie je v nej núdza o prekvapenia. Za výkony v mesiaci október napokon pripadla voľba na rozohrávača BKM Lučenec Mikea Caffeyho.

Peak hráč mesiaca október – Mike Caffey (BKM Lučenec)

Výkonom a hernému prejavu Lučenca sme sa v uplynulých týždňoch venovali dostatočne. „Novohradčania“ sú najpozitívnejším prekvapením doterajšieho priebehu SBL, svedčí o tom aj ich priebežne tretie miesto v tabuľke. Nie je to však len o rukopise skúseného trénera Petra Jankoviča, ale aj o hráčskom materiáli, ktorý má k dispozícii. Z kádra najviac vytŕčal americký rozohrávač Mike Caffey. Aj jeho zásluhou sú Lučenčania doma stopercentní, zuby si na nich vylámalo Komárno, Prievidza, Handlová a Spišská Nová Ves. Vonku neuspeli na Interi a v Žiline padli najtesnejším možným rozdielom po predĺžení. „Je to úžasné. Som poctený, že som získal toto ocenenie. Je to pre mňa extra motivácia, aby som udržiaval družstvo na dobrej pozícii a aby sme vyhrávali zápasy,“ povedal Caffey.

Dvadsaťšesťročný americký playmaker sa dostal do ideálnej päťky 5. kola. Caffey predvádzal v októbri stabilné výkony, proti Žiline dokonca atakoval triple-doube. Ako je na tom číselne? S priemerom 20,5 bodu na zápas je ligovým lídrom, prvenstvo mu patrí aj v počte získaných faulov - 7,7, tretí je v počte ziskov - 2,8 a na siedmej priečke je v užitočnosti - 20,0. Okrem toho pridáva v stretnutiach na svoje konto 5,2 doskoku, 2,2 asistencie a má kladnú hodnotu v plus/mínus bodoch - 3,7.

„Veľmi ma tešia výkony družstiev, ktoré boli v predchádzajúcej sezóne na nižších priečkach - Lučenec a Žilina. Klub z Novohradu mal v nováčikovskej sezóne možno problémy so slovenskými hráčmi, tak v tomto ročníku poskladal veľmi silný káder. Veľmi dobre ho kočíruje americký rozohrávač Mike Caffey. V domácom prostredí ešte Lučenec neokúsil chuť prehry, v tabuľke sú aktuálne na tretej pozícii. Ich postavenie je zaslúžené. Ak v takomto trende budú pokračovať a budú dostávať priestor aj slovenskí hráči, tak môžu byť veľmi príjemným prekvapením tejto sezóny. Ocenenie pre hráča mesiaca je v správnych rukách,“ uviedol riaditeľ súťaže Peter Mičuda.

Foto: Lukáš Droppan